Remi Kabela postiže gol protiv Monaka (Reuters)
Remi Kabela postiže gol protiv Monaka (Reuters)

Luda utakmica u Lilu: Monako ima odbranu od stiropora i golmana koji ne može ništa da odbrani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 22:53

Četvrta utakmica ove sezone na kojoj Kneževi primaju četiri gola

Nikada u novijoj fudbalskoj istoriji, koja podrazumeva period od 90-ih godina do danas, nije dogodilo da Lil i Monako odigraju meč na kojem se mreža tresla više od šest puta. Dobrim delom za to je zaslužna katastrofalna odbrana Kneževe, na mahove slična stiroporu koji su Doge sa lakoćom žvakale i cepale na desetine delova. Dva puta je domaćin vodio, Monako uspeo da se vraća, preokrene rezultat, ali i da dozvoli protivniku da mu sa nova dva gola zapečati sudbinu.

Kriminalna defanziva tima sa stadiona Luj II, dodatno dobija na težini kada se prisetimo da je ovo četvrti put od starta sezone da je Monako primio četiri gola na jednoj utakmici. Istu sudbinu ekipa Filipa Klemona doživela je od Lansa, Troe i Trabzona. Popravljanju utisaka ni najmanje nije doprineo golman Aleksandar Nibel budući da je pao na ključnim ispitima i da je malo toga uspeo da odbrani.

Izabrane vesti

Nema sumnje da se večerašnji prizor sa stadiona Pjer Moro dopao fudbalerima Crvene zvezde, koji će u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope imati za šta da se bore u Kneževini. Naravno, pod uslovom, da ishod meča sa Trabzonom na stadionu Rajko Mitić predstojećeg četvrtka bude zadovoljavajući, odnosno da povoljna klima dođe i iz Budimpešte gde Monako gostuje Ferencvarošu.

Već posle 45. minuta igre, obe ekipe vadile su loptu iz mreže po dva puta. Lil je dva puta stizao do vođstva, gost se u dva navrata vraćao, a golman Nibel uglavnom statirao. Nije uspeo da reaguje kod egzekucije Alesandra u 22. minutu, niti u 39. kada je Džonatan Dejvid odradio praktično čitav posao i pogodio stativu. Kod odbitka koji je u gol sproveo preporođeni Remi Kabela nije mogao ništa. Između dva gola domaćina obrukao se Luka Ševalije koji je dozvolio da mu dalekometni slobodnjak Kaja Enrikea prođe kroz ruke, a u smiraj poluvremena nije bilo odbrane ni od udarca štopera Aksela Disasija.

Poklonio je početkom drugog poluvremena portugalski štoper Tijago Đalo loptu Visamu Ben-Jederu i preokret gostujućem timu, ali je Kabela ponovo pokazao da će ove sezone predstavljati značajan faktor u redovima Doga. Posle samo šest odigranih mečeva i 457 minuta na terenu, francuski ofanzivni vezista ima tri pogotka i četiri asistencije. Ispao je Disasi kao iz voza, Kabela gađao bliži ugao i Nibel ponovo nije mogao ništa iako je imao loptu na ruci. A o njemu se svojevremeno pričalo kao o nasledniku Manuela Nojera.

Izjednačio je Lil u 62. minutu, a već u 70. servirao rivalu akciju po istom receptu, po istoj strani terena. Ovoga puta je lopti put do mreže pronašao Žonatan Bamba za potvrdu da je Monakova odbrana i te kako ranjiva ko god se našao na drugoj strani terena.

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Ajačio - Pari Sen Žermen 0:3 (0:1)

/Mbape 24, 82, Mesi 78/

Subota

Monpelje - Lion 1:2 (0:1)

/Vai 70 - Auar 33, Lakazet 90/

Marselj - Lans 0:1 (0:0)

/David Kosta 78/

Nedelja

Anže - Ren 1:2 (0:1)

/Salama 53 – Guiri 43, Majer 90+2 penal/

Klermon - Brest 1:3 (0:1)

/Alevina 88 – Del Kastiljo 14, Onora 53, Le Duaron 67/

Rems - Okser 2:1 (1:1)

/Balogun 28, Ito 87 – Nijang 33/

Tuluz - Strazbur 2:2 (1:0)

/Ruo 44, Dejager 55 – Motiba 65, Gameiro 73/

Troa - Lorijan 2:2 (1:0)

/Laport 34ag, Lopes 61 – Dijara 50, Boagard 81/

Nica - Nant 1:1 (0:0)

/Pepe 90+6 – Ganago 49/

Lil - Monako 4:3 (2:2)

/Alesandro 22, Kabela 39, 62, Bamba 71 - Enrike 34, Disasi 44, Ben Jeder 53/

***kvote su podložne promenama




tagovi

MonakoLilRemi KabelaŽonatan BambaVisam Ben JederAksel Disasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara