Luda utakmica u Pertu: Tri gola u sudijskoj nadoknadi za podelu plena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 18:13

Domaći Glori do 93. minuta gubio od Adelajda 2:3, pa preokrenuo na 4:3, ali je na kraju ipak ostao bez pobede

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Fudbalski rolerkoster kakav se retko viđa odigran je ove nedelje u Pertu, gde su se u pretposlednjem kolu A-lige sastali domaći Glori i Adelajd Junajted. Viđeno je osam pogodaka, od kojih čak tri u sudijskoj nadoknadi vremena, tokom koje su se smenjivali – dvojka, pa iks, pa kec i na kraju ipak konačnih 4:4! I sve to u cirka šest minuta, najluđih koji su ove sezone viđeni u australijskoj A-ligi.

Izabrane vesti

Obe ekipe su spustile gard u drugom poluvremenu, nakon što su tokom prvih 45 minuta razmenile samo po jedan brzi kroše – prvo je Pert poveo preko Rajana Vilijamsa (32. minut), da bi stotinjak sekundi kasnije uzvratio 17-godišnji australijski Srbin Luka Jovanović, svojim trećim golom u profesionalnoj konkurenciji. Momak iz utakmice u utakmicu pokazuje da je špic sa istančanim osećajem za gol i jedno je od otkrovenja Adelajdovog trenera Karla Verta.

Ali, ludilo je krenulo u nastavku, kada je počelo da pršti na obe strane. Nije se znalo po čijem golmanu jače puca – prvo je poveo Adelajd sa 2:1, a zatim i sa 3:2 posle Glorijevog izjednačenja koje je bilo kratkog daha.

I onda je usledio taj famozni finiš, u kojem su Zimarino i Tagart, golovima u trećem i šestom minutu nadoknade bacili domaću publiku u trans, a sebe vratili u egal igru za plasman u plej-of. Međutim, takav rasplet se nimalo nije svideo drugom Junajtedovom tinejdžeru Nestoriju Irankundi, koji je iz teške pozicije pogodio suprotan ugao mreže domaćih i doneo konačnih 4:4 koje je znao da proslavi sada već karakterističnim saltom.


Nakon svega viđenog, reklo bi se i najpravedniji rezultat, ali istovremeno i rezultat koji nije po volji oba rivala. Bod iščupan u devetom minutu nadoknade sačuvao je Adelajdu drugo mesto na tabeli i bolju poziciju da u poslednjem kolu, u direktnom okršaju sa trećeplasiranim Central Koust Marinersima, i overi „broj dva“ pred start plej-ofa. Bonus koji se dobija time je prednost domaćeg terena u polufinalu.

S druge strane, Pert Glori je imao u džepu pobedu, koja bi ga izjednačila sa šestoplasiranim Velingtonom i otvorila sasvim realnu šansu da se plasira u doigravanje. Ovako, šanse Perta za uspeh su značajno pale, jer zavise od niza okolnosti. Prvo, treba im da Velington izgubi od poslednjeplasiranog Mekartura, da oni dobiju Vestern Junajted, a da Brizbejn ne osvoji svih šest bodova u mečevima sa Sidnejem i Melburn Viktorijem.

Taj prvi duel, između Brizbejna i Sidneja, na programu je u ponedeljak (11.00) i mogao bi da reši bar jedan deo ove fudbalske jednačine. Konačni rasplet u A-ligi počinje u petak, kada se igraju prvi mečevi završne runde.

A-LIGA 25. kolo

Vestern Junajted – Velington Finiks 4:0 (2:0)

Njukasl Džets – Central Koust Mariners 1:3 (1:1)

Vestern Junajted – Melburn Siti 1:3 (1:1)

Melburn Viktori – Mekartur 2:1 (1:0)

Pert Glori – Adelajd Junajted 4:4 (1:1)

Brizbejn – Sidnej (ponedeljak, 11.00)


Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara