Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)
Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)

Ludi zahtevi “oterali” Mesija: Tražio avion i ložu, novac za potpis, smešnu izlaznu klauzulu i kamatu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.09.22. | 02:49

U celu priču uključen i Luis Suarez

Podrhtavaju Pirineji, prodrmao ih je El Mundo serijalom tekstova o Lionelu Mesiju i Barseloni u kojima je išao do do u sitna crevca. Došao je u posed poverljivih informacija, mejlova koji su cirkulisali između klupskih i igračevih zastupnika, osvanule su i precizne zarade po godinama Argentinca, a stigao je i odgovor na pitanje svih pitanja: Zašto i zbog čega je pukla tikva?

Barselona i Leo Mesi su otpočeli pregovore 11. juna 2020. godine oko potpisa novog ugovora, bili su nadomak dogovora, a onda su stigli novi zahtevi. Na njih Đozep Marija Bartomeu, čovek koji je doveo klub do bankrota i ivice propasti, ipak, nije želeo da pristane. Mesi je poslao čuveni burofaks pre dva leta, probio je rok do kada je mogao da prekine ugovor kad mu već želje nisu uslišene i ostao je u klubu svog života još godinu dana. S promenom upravljačke strukture kod obe strane se javila želja za ostankom - bilo je prekasno. Legenda katalonskog kluba se oprostila u suzama i krenula put Pariza. 

Izabrane vesti

Sve to je poznato, a li šta nije? Lista zahteva koju je Mesi izneo pred Bartomeua i stavki preko kojih predsednik Barselone nije mogao da pređe. Od ove večeri i to je poznato, jer je El Mundo došao u posed ogromne količine dokumentacije. Informacije cure na sve strane, pukla je cev, a sledeći su Nejmar i Đerar Pike. Nek se spreme... 

Leo Mesi je od Barselone prilikom pregovora o novom ugovoru tražio privatnu ložu na Kamp Nouu za njegovu i porodicu Luisa Suareza; privatni avion kojim bi sa porodicom svake godine za Božić išao u Argentinu; bonus od 10.000.000 evra samo za potpis; smanjenje izlazne klauzule i mogućnost da napusti Barselonu za samo 10.000 evra; kamatu od 3 odsto na ono što mu se duguje iz korona sezone, jer su zarade zbog teške finansijske situacije umanjene... I tu nije kraj zahtevima. 

Lionel Mesi (©Reuters)Lionel Mesi (©Reuters)

Pravni zastupnik argentinskog napadača tražio je da novi ugovor bude potpisan na tri sezone i da se smanjenje plate od 20 odsto iz sezone 2020/2021 vrati u iduće dve godine. Ravnomerno raspoređeno, uz već pomenutu kamatu koja bi tekla dok se sve zaostale zarade ne isplate. Takođe je tražena naplata bonusa za lojalnost. 

Gutao je Bartomeu knedle i prihvatao uslove dok mu je finansijska omča bila privezana oko vrata, ali na dva nije mogao da pristane: na snižavanje klauzule sa 700.000.000 na 10.000 evra i plaćanje premije od 10.000.000 evra za potpis. Tu je povukao crvenu liniju i prekinuo pregovore. Na neki način i “oterao” Lionela Mesija iz Barselone. 

Kroz godinu dana zbog finansijske dubioze u kojoj su se Katalonci našli ništa nije bilo moguće promeniti, iako je novi-stari predsednik Đoan Laporta upirao iz petnih žila. Hteo je i Leo da se zadrži na Kamp Nouu - tada je bilo nemoguće. Grad svetlosti i Pari Sen Žermen su ga dočekali, a u Barseloni se i dan-danas zbog svega što se događalo oseti gorčina.



tagovi

BarselonaLionel MesiLuis Suarez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara