Krajova - Kluž (©Twitter Universitatea Craiova)
Krajova - Kluž (©Twitter Universitatea Craiova)

Ludilo bez presedana u Rumuniji: Krajova i Kluž igraju finale za titulu, ako bude nerešeno igraju se produžeci, pa penali

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.08.20. | 17:27

Nezapamćena situacija u prvenstvima širom Evrope i sveta

Poslednje kolo rumunskog šampionata donosi nam potpuno nesvakidašnju borbu za titulu. Kluž sa dva boda suficita i utakmicom više gostuje Krajovi od 19.30. Onaj ko se domogne pobede, slaviće titulu. Ali samo nekoliko časova pre utakmice Izvršni odbor rumunske fudbalske federacije anonimnim glasanjem doneo je odluku da će se u slučaju nerešenog rezultata postupati kao da se igra finale. Dakle, prvo će se ići u produžetke, a ako bude potrebe i u penal seriju.

Izabrane vesti

I pre pomenute odluke bilo je jasno da će pobednik biti šampion Rumunije, ali začkoljica je nastala upravo zbog utakmice manje koju ima Krajova. Reč je o duelu koji je trebalo da bude odigran 29. jula protiv Astre, ali je zbog korona-pozitivnih u redovima te ekipe okršaj odložen. Do danas nije bilo jasno šta će biti sa pomenutim duelom, da li će se igrati, ili će odluka biti doneta za zelenim stolom, ali glasanje izvršnog odbora je presudilo donevši nam scenario bez presedana.

Kluž ima priliku da osvoji treću titulu u nizu, a ukupno šestu. Ako Krajova bude pobednik, biće to Studentima peti naslov prvaka države, prvi od 1991. godine. U Krajovi se već spremaju za slavlje – u restoranu u gradiću Prejba, pet kilometara od Krajove, sve je spremno za feštu... Pitanje je samo da nisu Studenti malo poranili?




tagovi

Rumunska ligaKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara