Navijači Trabzona u neverici (Foto: Reuters)
Navijači Trabzona u neverici (Foto: Reuters)

Ludnica na obali Crnog mora: Trabzon promašio dva penala u nadoknadi za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 20:32

Sa Turcima nikad dosadno

Hitaju fudbaleri Trabzona ka tituli, ubedljivo su najbolji tim u Turskoj ove sezone, ali počeli su da štucaju. Po treći put u poslednjih pet kola su remizirali, a ovoga puta pred svojim navijačima nisu uspeli da savladaju povratnika u elitni rang Giresun - 1:1. Imali su dve idealne prilike da dođu do trijumfa posle preokreta, ali je golman gostiju Okan Kodžuk odbranio dva penala Anastasiosu Bakasetasu u sudijskoj nadoknadi.

Trabzon je i dalje ubedljivo prvi na tabeli, sa samo jednim porazom i 51 osvojenim bodom. Konja ipak može da iskoristi ovaj kiks i približi se lideru na šest bodova zaostatka, kako ima meč manje. Vredan bod za Giresun sa druge strane, koji je 14. sa pet bodova više od ugrožene Kasimpaše.

Izabrane vesti

Došli su fudbaleri Giresuna na meč posle serije loših rezultata i delovalo je da nemaju čemu da se nadaju na Medikal Park stadionu. Ipak, odigrali su hrabro, odlično se branili i prvi stigli do prednosti. Razlika u kvalitetu isplivala je na površinu nakon toga, da bi Trabzon za samo 10 minuta poravnao rezultat. Kada se ipak činilo da će Giresun odoleti, sudija je s pravom pokazao na kreč nakon što je lopta pogodila u ruku jednog od defanzivaca gostujućeg sastava. Delovalo je da će se Trazbon izvući, ali tako nije mislio Kodžuk. Odbranio je Bakasetasu najpre udarac sa kreča u 94. minutu, a onda i ponovljeni 240 sekundi kasnije i izrastao u junaka ekipe Hakana Keleša.

Igrao se 68. minut kada je inicijativu gostujućeg sastava posle odlične akcije po levoj strani krunisao Umut Najir. On je prvi natrčao na loptu posle prizemnog centaršuta i sa samo par metara, ali i iz nezgodnog ugla, smestio je iza leđa Ugurdžana Čakira.

Uzvratio je favorizovani domaćin ekspresno. Defanzivac Stefano Densvil je pokrenuo akciju sa svoje polovine odličnim pasom na desnu stranu ka bivšem igraču Rome Brunu Peresu. Brazilac je protutnjao po boku, ubacio savršenu loptu pred gol rivala, pa je korpulentnom Andreasu Kornelijusu ostalo samo da se pokloni - 1:1.

Usledila je prava drama. Branio se Giresun svim silama, a poklekao je duboko u sudijskoj nadoknadi. Sudija je pokazao na kreč posle igranja rukom u kaznenom prostoru gostiju. Za svaki slučaj je odlučio da pogleda snimak, ali se samo uverio da je bio u pravu.

Odgovornost je očekivano preuzeo grčki reprezentativac Bakasetas, koji nije promašio nijedan penal ove sezone. Stavio je loptu na kreč, napravio zalet, opalio po sredini, ali Kodžuk ga je pročitao! Nisu ipak fudbaleri Giresuna lepo ni proslavili bravuru čuvara mreže, sudija je ponovo gledao VAR. Procenio je da je došlo do kršenja pravila, te je odlučio da se jedanaesterac ponovi. Ponovo Bakasetas uzima loptu, stavlja je na kreč, ovoga puta šutira u levi ugao - ali Okan Kodžuk još jednom na pravom mestu!

TURSKA 1 - 22. KOLO

Utorak

Gazijantep - Malatija prekinuto

Karagumruk - Bešiktaš 0:1 (0:1)

/Batšuaji 38 pen/

Konja - Adana Demir 1:0 (1:0)

/Rahmanović 38/

Sreda

Geztepe - Sivas 2:1 (1:0)

/Nukan 22, Tijanić 80 - Pedro Enrike 49/

Rize - Antalija prekinuto

Kajzeri - Bašekšehir 1:0 (0:0)

/Demirok 73/

Fenerbahče - Altaj 2:1 (1:1)

/Kaveči 37, Drusun 71 - Rajan 14/

Trabzon - Giresun 1:1 (0:0)

/Kornelijus 78 - Najir 68/

Četvrtak

15.00: (2,55) Alanja (3,30) Hataj (2,75)

18.00: (1,75) Galatasaraj (3,60) Kasimpaša (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonGiresunAnastasios Bakasetas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara