Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ludnica u Boliviji: Čelični karakter Bolivara i Bluminga, golovi u foto-finišu za penale

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 04:12

A onda pod parolom "Od sumraka do svitanja" i plasman dva tima koja su zaostajala nakon prvi 90 minuta, u polufinale domaćeg plej-of

Jesu kvalitetom fudbala daleko na začelju Južne Amerike, ali Bolivijci su majtori da zakuvaju trku za titulom. Tako je bilo 2020. godine kada su prva tima stala u svega dva boda razlike, isti scenario klubovi elitnog ranga priredili su prošle sezone, a kako stvari stoje i u aktuelnoj će, bez obzira na novi sistem takmičenja, sve prštati od neizvesnosti i fudbalskog ludila.

Noćas su na programu bila dva revanša četvrtfinala plej-ofa, a ono što je zajedničko za mečeve Bluminga i Nasional Potosija, odnosno Bolivara i Orijente Petrolera, jestu po dva crvena kartona i golovi u dubokoj sudijskoj nadoknadi koji su oba meča odveli u penale.

Izabrane vesti

Veliki gubitnik je Nasional Potosi koji je trebalo da sačuva 3:1 iz prvog meča, ali je dozvolio rivalu da u šestom minutu nadoknade postigne drugi gol - 2:0, obezbedi jedanaesterce, te ga tamo eliminiše. Ništa manji ni prošlogodišnji šampion Orijente Petrolero koji je bespomoćno gledao kako ga najveći klub u državi golom Havijera Uzede u trećem minutu sudijskog dodtka odvodi u penale, u kojima je ispostavilo predao krunu - kome? Videćemo.

A većim delom utakmice delovalo je da fudbaleri Bolivara jednostavno ne mogu da postignu gol. A od 50. do 78. minuta (tada je i njihov igrač dobio crveni karon) imali su brojčanu prednost na terenu nakon isključenja Rohasa, da bi sredinom drugog dela Granel promašio penal koji je lako mogao da da domaćinu vetar u leđa da dvomeč reši i pre penala. Ovako je jedva izvukao živu glavu, ali nastavlja potragu za titulom koju je poslednji put osvojio 2019. godine u Aperturi.

Fernandez je promašio penal u prvoj seriji, ali je Bolivar imao sreću da Suarez uzvrati nepreciznim penalom već u narednoj. Domaći su vezali sedam neodbranjivih penala, a Guzman podlegao pritisku u osmoj seriji.

Kada je reč o Blumingu, sastav iz Santa Kruza dela Sijere je igrao fudbal samo u nadoknadi. U poslednjim sekundama prvog poluvremena je poveo preko Durana, tako da je u narednih 45 minuta vrebao da ugrbi realnu šansu da meč odvede u novo poglavlje. I kada su nade počele da se gase, Orosko je izrastao u heroja. On je jedan od petorice fudbalera koji su bili nepogrešivi sa bele tačke, dok je gostujući sastav stradao zbog promašaja Mansilje u četvrtoj seriji.

I upravo će Bolivar i Bluming, dva tima koja su noćas demonstrirala čelični karakter, igrati polufinale za plej-ofa jedan protiv drugog.


tagovi

BolivarOrijente PetroleroBlumingNasional Potosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara