(©Printscreen)
(©Printscreen)

Ludnica u Boliviji: Independijente golom u 90+6 stigao do premijerne titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 00:40

Tim iz prestonice ove južnoameričke države, Sukrea, pobedio Guabiru sa 3:2 u gostima u dramatičnom finišu Divizije profesional pretekao doskorašnjeg lidera Strongesta i doskorašnjeg prvaka Olvejz Redija

Junak Independijente Petrolera je Paragvajac Huan Godoj. Njegovim golom u šestom minutu sudijske nadoknade, tim iz prestonice Bolivije, Sukrea, stigao je pobede u gostima protiv Gvabire sa 3:2 i tako se okitio premijerne titule u Diviziji profesional.

Independijente je bio na ivici ambisa. Da je ostalo 2:2, da Godoj nije bio brži od sudijskog zvižduka, titulu bi odbranio Olvejz Redi. Ovako je Petrolero za bod pretekao doskorašnjeg vladara ove južnoameričke države koji je u gostima posle velikog preokreta pobedio Auroru sa 4:3, iako je gubio sa 2:0 posle 45 minuta.

Izabrane vesti

Tragičari poslednjeg kola bili su fudbaleri Strongesta. Popularni Tigrovi bili su prvi pred poslednjih 90 minuta sezone, ali su poklekli u Santa Kruzu sa 1:0 u meču u kojem je pokazano čak tri crvena kartona. Domaćini ovaj meč ništa nije značio, ali je uspeo da pobedi.

Independijente Petrolero je gubio (1:2) do 73. minuta. Argentinac Marin Prost je vratio nadu ekipi iz Sukrea, a onda u poslednjim trenucima meča, Paragvajac Godoj je posle odbitka iz neposrdne blizine postiga pobedonosni gol vredan titule, istorijske u Boliviji, za veliko slavlje navijača Petolera koji su u velikom broju doputovali u Montero.

Na ulicama Sukrea se dugo slavila premijerna titula u Boliviji, u zemlji podno Anda.

U grupnoj fazi Kopa Libertadores igraće Independijente Petrolero i Olvejz Redi, u kvalifikacijama za najjače takmičenje u Južnoj Africi idu Strongest i Bolivar koji je u petak u La Pazu dobio direkntog rivala za četvto mesto, Rojal Parija, sa 2:0 na nadmorskoj visini od 3.598 metara.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------

BOLIVIJA 1 – 30. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Nasional Potosi – Orijente 1:0 (0:0)

Subota

Bolivar – Rojal Pari 2:0 (1:0)

Tomajapo – Palmaflor 3:3 (1:1)

San Hoze – Vilsterman 0:3 (službenim rezultatom)

Nedelja

Bluming – Real Potosi 1:0 (1:0)

Aurora - Olvejz Redi 3:4 (2:0)

Gvabira - Independijente Petrolero 2:3 (1:1)

Santa Kruz - Strongerst 1:0 (1:0)



tagovi

BolivijaBolivija 1Independijente PetroleroOlvejz RediStrongest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara