Huan Menezes i Nikolas Ibanjez (©Reuters, ©AFP)
Huan Menezes i Nikolas Ibanjez (©Reuters, ©AFP)

Ludo, luđe, šampionat Meksika: Favoriti ispali, Toluka i Pačuka za tron

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 23:10

Finale plej-ofa Aperture: Četvrtoplasirani i šestoplasirani tim u ligaškom delu sezone se bore za titulu. Ambriz preporodio Crvene đavole, Huan Menezes prva zvezda. Nikolas Ibanjez udarna igla Los Tuzosa

Ko će biti naslednik Atlasa na meksičkom tronu? Plej-of u Meksiku je poznat po iznenađenjima, retko kada se favoriti okite peharom u poslednjih četiri, pet godina. Očekivalo se dvomeč u finalu Aperture između Klub Amerike i Montereja, dve najbolje ekipe u ligaškom delu šampionata, ali će za krunu da se bore Toluka i Pačuka.

Toluka ke domaćin prvog meča noćas (03.05), a revanš je tri dana kasnije u Pačuki.

Izabrane vesti

Senzaciju je napravila Toluka koja je eliminisala do tada nezadrživu Klub Ameriku. Posle pobede u prvom susretu pred svojm navijačima sa 2:1, u revanšu je na Asteka stadionu bilo 1:1 protiv najtrofejnijeg kluba Sombrerosa. U ligaškom delu sezone, Toluka je bila tek šesta.

Pačuka igra kao u transu u plej-ofu. Sa četvrte pozicije je startovala, a onda je u četvrtifnlau elimnisala Tigres sa francuskim asovima Andreom Pjer Žinjakom i Florijanom Tovanom (1:0 i 2:1), a dvostruka pobeda je ostvarena i protiv favorizovanog Montereja. U prvom meču je razbijen tim Manulea Viktora Vučetića – 3:0, a u revanšu je bila samo formalnost, trijumf sa 1:0 golom u poslednjim trenucima susreta.

03.05: (3,10) Toluka (3,35) Pačuka (2,30)

U slučaju da posle 180 minuta bude izjednačeno, šampion će biti Pačuka jer je bolje bila plasirana u ligaškom delu sezone, što daje lepu prednost pred 180 minuta drame u Meksiku.

Toluku je preporodio poznati meksički stručnjak Ignjasio Ambriz koji je bio šampion sa Leonom pre dve godine. Letos su Crveni đavoli jurili neke velike “zverke” poput Luka de Jonga iz Barselone, ali je Lala odlučio da se vrati u PSV Ajndhoven. Posle odlaska iz redova Lavova, iskusni trener je imao i kratku neuspešnu avanturu u Španiji, u Ueski koja je igrala Segundu, ali je brzo odlučio da se vrati u otažbinu u redove Toluke. Imao je dosta oscilacija, ali sada kada je najpotrebnije, ekipa je u top formi.

Prva zevezda tima je Čileanac Hean Menezes sa sedam golova. Njega je Ambriz doveo iz Leona, nekadašnjeg kluba. Plaćen je čak 5.700.000 evra i opravdao je poverenje čelnika Toluke. U napadu je i Paragvajac Karlos Gonzalez koji je nekada igrao za Tigres zajedno sa Žinjakom.

Pačuka igra na krilima sjajnog Argentinca Nikolasa Ibanjeza, sa 14 pogodaka najboljim strelcem šampionata Meksika. On je sa tri gola u prvom meču polufinala pregazio Monterej. Od decembra prošle godine na klupi ovog tima je iskusni Gaučos Giljerme Almada.

Ova dva tima su dvaput igrala u 2022. godini. Oba puta je ubedljivo slavila Pačuka i to oba puta u Toluki – 3:0 u Klausuri i 4:1 u ligaškom delu Aperture.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1, APERTURA – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Petak

03.05: (3,10) Toluka (3,35) Pačuka (2,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

TolukaPačukaMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara