©Star Sport
©Star Sport

Ludogorec preuzeo prvo mesto, Levski bez sedmorice startera ispustio prednost od 2:1

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.06.23. | 21:55

Ekipa Ivajla Peteva slavila sa 3:2 i izašla ušla u ciljnu ravninu ispred CSKA iz Sofije

CSKA iz Sofije je zvanično ispustio prvo mesto, kolo pre kraja bugarskog prvenstva. Današnji kiks ekipe Saše Ilića iskorio je desetostruki uzastopni šampion Ludogorec, koji je posle preokreta savladao Levski i sada ima bod prednosti u odnosu na najbližeg pratioca - 3:2 (1:1).

Trener gostiju Elin Topuzakov na megdan favorizovanom domaćinu izašao je sa praktično eksperimantelnim sastavom, bez sedmorice startera. Ipak, i sa takvim sastavom Levski se vrlo dobro držao do poslednjih pola sata igre.

Izabrane vesti

Ludogorec je poveo golom Kirila Despodova iz penala u 23. minutu, ali je deset minuta kasnije Ilijan Stefanov izjednačio, dok je potpuni preokret stigao na isteku časa igre zahvaljujući Filipu Kracevu.

Međutim, nakon toga je usledio veliki pad ekipe Elina Topuzakova. Sastav Ivajla Peteva je zaigrao na sve ili ništa i vrlo brzo preokrenuo situaciju u svoju korist. Novo izjednačenje doneo je Jakub Pjotrovski u 66. minutu, dok je za drugo, konačno vođstvo Ludogoreca, bio odgovoran Igor Tijago, šest minuta kasnije. Kod oba pogotka asistent je bio najbolji igrač bugarskog šampionata Kiril Despodov.

Aktuelni šampion će u poslednjem kolu na noge Černom Moru, dok će u bugarskom večitom derbiju Levski na stadionu Georgi Asparuhov dočekati CSKA.



tagovi

LudogorecCSKA SofijaLevski SofijaKiril Despodov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara