Kiril Despodov (©AFP)
Kiril Despodov (©AFP)

Ludogorec se igrao s vatrom i opekao se pred gostovanje Zvezdi: Poraz u Sofiji bez šuta na gol

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 16:25

Odmaranje nosioca nije se isplatilo Stanislavu Genčevu - 2:0

Najavila je Crvena zvezda duel sa Luduogorecom – možda i najbitniji u grupnoj fazi Lige Evrope – petardom u mreži Mladosti, „eksplodirali“ su crveno-beli u drugom poluvremenu, odbacili okove i uknjiži još jedan bitan trijumf posle preokreta. A, dan za sve na stadionu „Rajko Mitić“ dodatno je popravio neuspeh Ludogoreca u šampionatu Bugarske.

Želeo je Stanislav Genčev da njegovi momci budu sveži za meč u Beogradu, promešao je karte i dobrano se zaigrao. Nije dobro kombinovao trener Ludogoreca, ostavio je neke od najvažnijih igrača ili na klupi ili na tribinama – Kiril Despodov, Pjero Sotiriju, Stefan Bađi – i to mu se obilo o glavu. CSKA 1948 Sofija nanela je Ludogorecu drugi poraz u nacinalnom šampionatu, ponovo je šampionu došao glave prestonički tim – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Unet je nemir u Ludogorec pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Proklizao je tim Stanislava Genčeva tamo gde se nije nadao – u Sofiji, a nije da nisu postojale naznake da bi Lugogorec mogao rđavo da se provede. Jedini poraz do gostovanju CSKA 1948, pretrpeo je Ludogorec u Sofiji, kada ga je nadigrala Slavija.

Sve je krenulo po zlu za Ludogorec još u 8. minutu. Olivije Verdon je pocrveneo, taktika gostiju pala je u vodu i vrlo brzo je trener Ludogoreca morao da izvrši korekcije, kojima se nije nadao. Ludogorec je bio u pdređenom položaju, o golu rivala nije ni razmišljao – u prilog tome ide i činjenica da je bio bez šuta na gol – gledao je samo kako da izvuče živu glavu i sačuva bod.

Podredio je Ludogorec sve odbrani gola, nadao se da će izdržati pod naletima CSKA 1948 i koliko-toliko umanjiti štetu. Još jednom nisu prošle zamisli Stanislava Genčeva, i sada se verovatno gorko kaje što je mešao karte. Već početkom drugog poluvremena je domaćin probio bedem Ludogoreca. Ivajlo Čočev je matirao Kristijana Kahlina, pa je strateg bugarskog šampiona bio prinuđen da uvede sve ofanzivno orijentisane igrače. I ništa nije dobio...

Napadi Ludogoreca bili su jalovi, lako predvidivi i svaki put osujećeni. Nijednom gosti nisu stavili na ozbiljnije iskušenje golmana Danijela Naumova. Čuvar mreže tima iz Sofije bio je bez posla, posmatrao je dominaciju u polju svojih saigrača. A da će se Ludogorec u razgrad vratiti praznih šaka i turobnog raspoloženja postalo je jasno u 81. minutu. Svaku dilemu otklonio je Georgi Rusev.

Odmaranje nosioca nije se isplatilo – bilo je kontraproduktivno.

BUGARSKA 1 – 15. KOLO

Petak

Beroe – Pirin Blagoevgrad 1:1 (0:0)

Subota

Carsko Selo – Slavija Sofija 2:5 (1:2)

Botev Plovdiv – Černo more 0:2 (0:1)

CSKA Sofija – Arda 2:1 (0:1)

Nedelja

CSKA 1948 Sofija - Ludogorec 2:0 (0:0)

/Čočev 48, Georgi 81/

17.00: (1,60) Lokomotiva Plovdiv (3,50) Lokomotiva Sofija (5,90)

Ponedeljak

16.30: (1,30) Levski (4,80) Botev Vraca (9,50)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Bugarska 1LudogorecCSKA 1948

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara