Klaudiu Kešeru (©Reuters)
Klaudiu Kešeru (©Reuters)

Ludogorec večeras slavi 10. uzastopnu titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 14:14

Orlovima treba pobeda nad Beroeom u 1. kolu plej-ofa da bi postali nedostižni u prvenstvu Bugarske

Pažljivo režiran spektakl priprema se u Razgradu. Ludogorec večeras ima priliku da zvanično zapečati svoju 10. uzastopnu titulu u šampionatu Bugarske. Dominacija kakva se ne pamti kod naših istočnih komšija. Orlovima u goste dolazi Beroe, u sklopu 1. kola plej-ofa šampionata. Dakle, ako pobede u ovom meču, puleni litvanskog stratega Valdasa Dambrauskasa će biti nedostižni na vrhu pred finalna četiri duela...

Beroe verovatno neće pružiti veliki otpor. Tim iz Stare Zagore se ne bori ni za šta. Zeleni su na dnu najboljih šest i nemaju šanse da se bore za mesto u Evropi. Pored toga, klub potresaju problemi i igrači verovatno neće imati mnogo podsticaja za kvalitetnu distribuciju na terenu u Razgradu.

Izabrane vesti

18.45: (1,37) Ludogorec (5,10) Beroe (7,75)

Ludogorec i Beroe su se već sreli dva puta tokom sezone, a aktuelni branilac šampionske krune pobedio je u oba meča. Prvi meč kod kuće završen je 2:0, a u drugom meču u Staroj Zagori ekipa iz Razgrada je bila još ubedljivija sa moćnih 4:1.

Opšta statistika takođe snažno ide u prilog Ludogorecu. U prethodnih 29 mečeva u najjačem rangu, Orlovi imaju 19 pobeda, osam remija i samo dva poraza protiv rivala iz Stare Zagore.

Dambrauskas će se verovatno odlučiti za Kahlinu na golu, a ispred njega bi trebalo da se nađu Sisinjo, Sa, Verdon i Nedjalkov u odbrani. Djakov i Santana biće tandem veznih igrača, a Kauli će bit ispred njih na poziciji plejmejkera. Tekpetej i Despodov se očekuju na krilima, a napad će voditi Klaudiu Kešeru.

Što se gostiju tiče, trener Petar Kolev će verovatno poslati najboljih 11 koje ima na raspolaganju, a glavna pretnja po Orlove biće iskusni Martin Kamburov. Ovaj fudbaler u oktobru puni 41. godinu, šest puta je u karijeri bio prvi strelac prvenstva Bugarske, a nedostaju mu tri gola da sustigne najboleg golgetera takmičenja u istoriji Petra Žekova. Kamburov je trenutno na cifri od 250 pogodaka u najjačem rangu Bugarske.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 1. KOLO

Ponedeljak

CSKA Sofija - Arda 1:0 (0:0)

Utorak

18.45: (1,37) Ludogorec (5,10) Beroe (7,75)

Odloženo

Lokomotova Plovdiv - CSKA 1948 Sofija

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1LudogorecBeroe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara