Detalj sa duela Galatasaraja i Bešiktaša (©Reuters)
Detalj sa duela Galatasaraja i Bešiktaša (©Reuters)

Luđe ne može: Uoči poslednjeg kola tri tima imaju šansu da osvoje titulu, a odlučuje gol-razlika!

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.05.21. | 12:28

Bešiktaš i Galatasaraj sa gotovo izjednačenim šansama da se popnu na tron u Superligi Turske, dok se Fenerbahče nada njihovim kiksevima. Oni svoje mečeve 40. kola igraju u subotu od 19.30 časova

Zavesa na turski fudbal spušta se u subotu, a poslednje kolo Superlige donosi nam neočekivano mnogo drame. Pred poslednji čin Bešiktaš i Galatasaraj su izjednačeni na vrhu tabele, a ako oba tima izgube titulu može da osvoji i Fenerbahče. Ti odlučujući mečevi su na programu od 19.30 časova.

Dramatičnije nije moglo da bude, a nije slutilo na to pre samo dve nedelje. Tada je Bešiktaš imao šest bodova više od Galatasaraja, a pet u odnosu na Fenerbahče. Međutim, izgubio je od Lavova, a zatim i od Karagumruka. Fener je u prošlom kolu imao priliku da preuzme vrh, ali je neočekivano izgubio kod kuće od Sivasa.

Izabrane vesti

19.30: (1,12) Galatasaraj (8,00) Jeni Malatija (16,00)

Sada izabranici Emrea Belozoglua mogu do titule samo u najneverovatnijem scenariju, da pobede kao gosti Kajzeri, a da u isto vreme Galatasaraj izgubi od Jeni Malatije, a Bešiktaš na gostovanju Geztepeu. Na Fenerovu žalost, ni Geztepeu, ni Malatiji ne trebaju bodovi, pošto je od prošlog kola sigurno da će Denizli, Genčlerbirligi, Ankara i Erzutum u niži rang.

Znam da su igrači umorni, ali imamo obavezu prema našim navijačima, koje smo rastužili u prošlom kolu. Moramo da im donesemo još jednu, poslednju pobedu, makar kao utehu. Imamo šansu, objektivno malu, ali možemo da uzmemo i titulu. Nemamo izbor osim da pobedimo i čekamo“, kazao je Belozoglu, čiji klub čeka na 20. titulu od 2014. godine.

Od tada je Galatasaraj osvojio tri trofeja, bio je prvak ukupno 22 puta i sada je zvanično najtrofejniji turski klub. Bešiktaš još uvek kaska, tek je na 15 titula. Poslednju je osvojio 2017. godine.

19.30: (10,00) Geztepe (6,00) Bešiktaš (1,27)

Orlovima ni pobeda ne garantuje titulu, iako su trenutno prvi. Galatasaraj i Bešiktaš su po jednom pobedili u međusobnim duelima, tako da gol-razlika odlučuje o plasmanu ako na kraju budu imali isti broj bodova. Ona je trenutno u korist Bešiktaša, koji je na +44, dok je Galatasaraj na +42. Ako Orlovi pobede Geztepe sa 1:0, Galata bi morala da trijumfuje sa 4:0 da bi postala prva. Bešiktaš je dao više pogodaka, pa bi njemu išla titula ako bodovi i gol razlika budu isti.

Titula je blizu Bešiktaša, ali u slučaju poraza bi mogao da ostane i bez Lige šampiona. Samo će prva dva tima u kvalifikacije za elitno takmičenje, dok će treći u Ligu konferencija ili Ligu Evrope, u zavisnosti od ishoda finala Kupa Turske, u kojem igraju Bešiktaš i Antalija.

Kao što smo napisali, skoro sve ostalo je već rešeno u Turskoj. Trabzon će sigurno u kvalifikacije za Ligu konferencija, a njemu bi mogli da se pridruže Sivas ili Hataj, ako osvoje 5. mesto na tabeli, a Kup osvoji Bešiktaš. Sivas trenutno ima bod više i zauzima tu 5. poziciju, a od 17 časova dočekuje Kasimpašu. Pobedom bi osigurao da će da završi ispred Hataja, koji u isto vreme dočekuje Gazijantep.

19.30: (4,70) Kajzeri (3,70) Fenerbahče (1,75)

Luđe od ovoga nije moglo… Uostalom, pogledajte i sami. Sve mečeve poslednjeg kola Superlige možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1FenerbahčeGalatasarajBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara