Luis Enrike objavio spisak Španije u VAR sobi: Veliki povratak Milanove „desetke“

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 12:20

Nagrađen i Pablo Fornals

Španski selektor Luis Enrike je objavio spisak igrača na koje računa za finalne okršaje u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Crvenu furiju očekuju poslednja dva meča u kojima će pasti odluka da li će direktno na Mundijal ili idu u baraž. Trenutno su drugi na tabeli iza Švedske sa dva boda manje. U pretposlednjem kolu gostuju Grčkoj, a potom dočekuju Švedsku u duelu koji će verovatno da odluči o prvaku grupe. 

Izabrane vesti

Španski selektor je na interesantan način objavio spisak igrača. Scena u kojoj Enrike sedi u VAR sobi i bira jednog po jednog igrača je privukla pažnju na društvenim mrežama.

A što se tiče spiska, i on je privukao pažnju.

Posle povreda se u reprezentaciju vraćaju levi bekovi Hose Gaja i Đordi Alba, vezista Karlos Soler i ofanzivci Ansu Fati, Dani Olmo i Alvaro Morata. Svi oni su bili odsutni sa prethodnog spiska.

Najveće iznenađenje na španskom spisku je ofanzivni vezista Braim Dijaz. Milanova „desetka“ je nagrađena za odlične partije koje pruža ove sezone i ovo mu je tek drugi poziv u A selekciju u karijeri. Prvi je dobio prošlog juna kada je i debitovao. Tada je to bilo silom prilika zbog pozitivnog testa Serđa Busketsa i izolacije igrača koji su bili sa njim u kontaktu.

Pored Dijaza, za dobre partije je pozivom u preprezentaciju nagrađen i Pablo Fornals koji igra odlično u Vest Hemu. Zbog povreda, Enrike nije mogao da računa na napadače Đerarda Morena i Mikela Ojarzabala.

Golmani: David de Hea (Mančester Junajted), Robert Sančez (Brajton), Unaj Simón (Atletik Bilbao).

Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Pau Tores (Viljareal), Erik Garsija (Barselona), Đordi Alba (Barselona), Hose Gaja (Valensija), Sezar Aspilikueta (Čelsi), Injigo Martinez (Atletik Bilbao), Ejmerik Laport (Mančester Siti).

Vezni red: Serđo Buskets (Barselona), Gavi (Barselona), Karlos Soler (Valensija), Rodri (Mančester Siti), Koke (Atletiko), Mikel Merino (Real Sosijedad).

Napad: Ansu Fati (Barselona), Pablo Sarabia (Sporting Lisabon), Rodrigo Moreno (Lids), Jeremi Pino (Viljareal), Pablo Fornals (Vest Hem), Dani Olmo (Lajpcig), Alvaro Morata (Juventus), Braim Dijaz (Milan)


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara