(©MN Press)
(©MN Press)

Luka Bijelović nokautirao očajni Partizan i ugasio mu sve snove o tituli

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.11.22. | 18:25

Spartak prvu pobedu u gostima upisao u Humskoj protiv skandaloznih crno-belih – 1:0

Autsajderi su našli novu meku – Humsku 1! Tim koji je dao jedan gol u gostima u dosadašnjem delu sezone, koji je osvojio dva boda na strani, Spartak iz Subotice, nokautirao je grogirani Partizan nasred Topčiderskog brda.

Desnica koja je tresnula Parni valjak u bradu bila je Luke Bijelovića, čiji je udarac van šesnaesterca završio u mreži pored sporog i potpuno dekoncentrisanog Popovića – 1:0. Ako je i bilo nekih nada u Partizanu da bi mogao da se do kraja, kao prošle sezone, trka za titulu, sada ih više nema. Sve te nade ugasili su mu – autsajderi.

Izabrane vesti

Pre Spartaka bod iz Humske na šokantan način odneo je Javor, koji je od 1:3 došao do remija. A, pre toga Partizana nisu oborili Zvezda, Vojvodina ili Čukarički, nego je bodove prosipao protiv Novog Pazara, niškog Radničkog, kod kuće protiv TSC-a.

Sve ono dobro što je doneo Gordan Petrić kada je seo na klupu, u Mozzart Bet Superligi Srbije, Partizan je prosuo u poslednje četiri utakmice i sa „minus pet“ otišao u još dublji zaostatak za večitim rivalom.

Pričati o umoru, fondu igrača kada se ne dobiju kod kuće mečevi protiv Javora i Spartaka, koji su u Humsku došli u očajnim formama, prilično je besmisleno. Pogotovo što je Partizan danas od početka do kraja izgledao katastrofalno, sve do poslednjih deset minuta nije stvorio šansu iz igre, tri dobre prilike propustio je Svetozar Marković, ali sve iz prekida.

Naspram toga, Spartak je i pre gola imao najbolju šansu na utakmicu, kada je Hrstić izašao sam na Popovića, ali je pogodio prečku.

Jednostavno, ništa nije funkcionisalo u timu Partizana na ovoj utakmici. Upadljivo je da Valjak već nekih mesec dana vozi nizbrdo, da mu je igra sve lošija, da sve teže pobeđuje, da je neke mečeve volšebno dobio. Igra je negde nestala, lopta počela da zapinje, da ide sve sporije, sve se teže nalaze rešenja u ofanzivi. A, uz sve to i Gordan Petrić vrti sastav, formacije... U svemu temu Partizan je negde usput izgubio oštrinu koju je imao u dobrom delu jeseni kada je aktuelni šef struke seo na klupu.

Odluka Gordana Petrića da još jednom istumba formaciju, izvede novu, bez krila, sa rombom u sredini, ispostavila se pogrešnom, jer Partizan pogotovo u prvih pola sata utakmice nije mogao čestito da dođe do šesnaesterca Spartaka.

Izgledao je Parni valjak kao tim bez energije, ideje, mašte i strpljenja. A, o tačnom pasu da ne govorimo. Spartak iako je u jako lošoj formi, video je šta je Javor u Humskoj uradio pre desetak dana, pa je hrabro izašao na teren, da proba da uradi isto. Na svaki pokušaj Partizana, odgovarali su Subotičani istom merom. Samo što ni oni nisu uspeli da zagreju dlanove rivalskog golmana, bilo je nekoliko udaraca pored gola, napada završenih na ivici šesnaesterca...

Jedini trenutak vredan pažnje dogodio se u 38. minutu kada je Lutovac natrčao na odbijenu loptu nakon kornera, tukao i pogodio dalju stativu. Osim toga – tanka pita... Nije lopta slušala čak ni Bibarsa Natha, ni mladog Sameda Baždara, pa nije bilo ni prilika spakovanih za tandem napadača Rikarda i Pavlovića.

Ponovo je Petrić pravio korekcije na startu drugog dela, kao minulog vikenda u Bačkoj Topoli, promenio formaciju, ali nije to mnogo promenio odnos snaga na terenu. Štaviše, poluvreme je otvorio zicer Hrstića, koji je još tada mogao da usmeri utakmicu na stranu Subotičana.

Nastavio je Partizan da igra bez šansi iz igre, jedino je osovina Natho – Marković pretila iz prekida, tri prilike je imao štoper crno-belih da donese vođstvo svom timu, međutim, ono što je uspeo protiv Mladosti GAT u Novom Sadu i Kelnu, ovog puta nije.

I u finišu potpuni šok. Spartak, sa jednim golom u gostima tokom cele jeseni, došao je preko Bijelovića do pobede. A, Partizanu ostaje da vidi šta će sa sobom tokom zime...

PARTIZAN – SPARTAK 0:1 (0:0)

/Bijelović 86/

Stadion: Partizana

Sudija: Nikola Radaković

PARTIZAN (4-4-2): Popović 5 – Lutovac 5,5, Marković 6, Saničanin 5, Urošević 5,5 – Traore 6, Natho 6, Pantić 5,5 (od 63. Menig 5,5), Baždar 5,5 – Pavlović 5,5 (do 46. Dijabate 5,5), Rikardo 5,5.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 6,5 – Tanasin 6, Ostojić 6,5, Bogićević 6,5, Vitorović 6 (od 65. Šimura 6) – Đurasović 6, Tumbasević 5,5 – Bijelović 7, Stanić 5,5, Srećković 5,5 (od 82. Todorovski -) – Hrstić 5,5.

Igrač utakmice: Luka Bijelović (Spartak) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - ZAOSTALI MEČEVI 7. KOLA

Četvrtak

Partizan - Spartak 0:1 (0:0)

/Bijelović 86/

Čukarički - Crvena zvezda U TOKU



tagovi

FK PartizanLuka BijelovićSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara