Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Lukaku se nudi Interu: Ako me želite nazad, tu sam…

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 09:56

Belgijanac više ne vidi sebe u Čelsiju

Čelsi večeras dočekuje Real Madrid u najtežem ispitu od početka sezone na putu ka odbrani evropskog trona, a najskuplje pojačanje u istoriji kluba će verovatno posmatrati meč sa klupe. Romelu Lukaku nije bio starter u prvenstvu i Ligi šampiona još od sredine februara. Neće biti ni večeras. Povratak Belgijanca na Stamford Bridž nikome nije doneo ništa dobro.

Evropski šampion je letos na dovođenje Belgijanca potrošio 113.000.000 evra i dobio strano telo koje organizam odbija da prihvati. Iako je u teoriji delovalo da sjajnom timu Plavaca nedostaje samo centarfor njegovog kalibra, ispostavilo se da su Čelsi i Lukaku nespojiva kombinacija. Belgijanac nije ni bleda senka napadača koji je rešetao mreže u Interu prethodne dve sezone. Opet je ušao u kožu one nesigurne i nesnađene osobe iz Mančester Junajteda. Trener Tomas Tuhel bi mu rado video leđa, ali nema drugog izbora osim da ga drži na klupi. Makar do juna. A tada najverovatnije sledi razlaz...

Izabrane vesti

Tu šansu čeka Inter, a Lukaku bi oberučke prihvatio povratak na Apenine.

Gazeta delo sport danas otkriva da veze između Intera i Lukakua nikada nisu raskinute, a da su kontakti poslednjih nedelja učestali. Nostalgične poruke, audio snimci, video pozivi... Telefonski saobraćaj na relaciji London – Milano je postao skoro pa svakodnevica. Lukaku je u stalnom kontaktu sa igračima Intera, ali i direktorima kluba kojima je otvoreno rekao:

„Ako me želite nazad, tu sam“.

Da je rastanak neminovan, govore i nedavne reči belgijskog selektora Roberta Martineza.

„Očekujem da nekoliko igrača promene klubove na leto i da od septembra imaju drugačije uloge od onih koje imaju sada. Konkretno mislim na Romelua Lukakua i Edena Azara“, rekao je Martinez.

Ironija je da je Inter letos prodao Lukakua zbog finansijskih problema kako bi pokrpio minus u klupskoj kasi. Situacija nije ni danas mnogo bolja, ali Interova je obaveza da iskoristi ovakvu šansu ako se ukaže. Naravno, Italijani bi platili manje od onoga što su letos zaradili od Čelsija, ali se i Plavcima isplati da makar izvuku deo uloženih sredstava dok vrednost igrača nije dodatno pala. Neka pozajmica sa otkupom bi bila najrealnije rešenje za sve tri strane, a neizvesnost oko budućnosti Čelsija posle odlaska Romana Abramoviča bi samo mogla da ubrza celu priču.

Inter je svakako planirao da na leto potroši novac na dovođenje centarfora pošto Edin Džeko ipak nije odgovarajuće rešenje i ne može da iznese celu sezonu. Plan je bio da se dovede Đanluka Skamaka iz Sasuola za oko 40.000.000 evra ali Lukaku je bolja i jeftinija opcija ako Čelsi pristane na pozajmicu.

Na kraju, najveću žrtvu u celoj priči bi morao da podnese sam igrač. U Čelsiju zarađuje 12.500.000 evra godišnje, Inter najviše može da mu ponudi 7.500.000. To je ozbiljno smanjenje plate. Ali bi u Interu bio prva zvezda, dok je u Čelsiju samo rezervista koji nije uspeo da se nametne u timu evropskog šampiona.


tagovi

Romelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara