Ugo Ekitike (©AFP)
Ugo Ekitike (©AFP)

Luksuz najbogatijih: Kupiš igrača za 28.500.000 i ne registruješ ga za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 13:29

PSŽ se odrekao i Marka Veratija

Ima se – može se. Toliko da Pari Sen Žermen na spisak igrača licenciranih za utakmice Lige šampiona nije registrovao igrača za koga je platio čak 28.500.000 evra?! Igo Ekitike tako neće dobiti šansu da se već ove jeseni oproba na velikoj sceni, mada ne bi smeo da bude previše tužan, jer ista sudbina zadesila je i Marka Veratija.

Samo što su razlozi drugačiji. Veratija su u Parizu odavno precrtali i celog leta pokušavaju da ga udome negde na Dalekom istoku. Prema saznanjima Radio Monte Karla sada su sasvim blizu ostvarenja cilja. Očekuje se da se Verati ovih dana preseli u Katar i potpiše za Al Arabi. Shvatio je i on da ga Luis Enrike ne vidi i prihvatio realnost.

Izabrane vesti

Slučaj Ekitikea je drugačiji i mnogo zanimljiviji, jer se PSŽ dobro otvorio da bi 21-godišnjeg fudbalera ovog leta doveo iz Remsa. Međutim, tu i leži dobar deo problema, jer se PSŽ dobro otvorio i za mnoge druge igrače. Sa cenom od pomenutih 28.500.000 evra Ekitikea na Parku prinčeva i ne doživljavaju kao posebno veliki ceh, jer su tri puta više dali za Randala Kolo Muanija, a skuplji su bili i Manuel Ugarte, Usman Dembele, Lukas Ernandez i Bredli Barsola.

Za Ekitikea je posebno bitan bio taj 90.000.000 evra vredni transfer Kolo Muanija, ali i pozajmica Gonsala Ramosa, koja će sledećeg leta sa klupskog računa skinuti 65.000.000 fiksno, a možda i još 15.000.000 u bonusima. Istina, neće taj novac baš odmah otići Benfiki, ali to za ovu priču nije važno kolio činjencia da su Kolo Muani i Ramos u planovima Luisa Enrikea ispred Ekitikea.

PSŽ osvaja Ligu šampiona - kvota 20,0

Pride, tu je i Marko Asensio za koga se očekuje da će bar neki minut “ukrasti” i na poziciji lažne devetke. Za Ekitikea tu jednostavno nema mesta. Mogao je to i da pretpostavi kada ga je PSŽ nudio Ajntrahtu tokom pregovora oko dovođenja Kolo Muanija. Poslednjeg dana prelazngo roka pominjalo se da bi mogao i u Kristal Palas i Vest Hem.

Sa druge strane, u timu za Ligu šampiona našli su se i Kejlor Navas i Presnel Kimpembe, iako je ovaj drugi povređen i pitanje je da li će biti spreman za grupnu fazu.


tagovi

Marko VeratiIgo EkitikeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara