(©Reuters)
(©Reuters)

Mađari objavili spisak: I Miloš Kerkez napada Srbiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 17:14

“Ne plašimo se Orlova, jedva čekamo utakmicu”, kaže selektor Rosi

Dolazi jesen, dolazi vreme raspleta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kao što se zna, u novembru je poslednje kolo, tada će se znati da li će Srbija posle 24 godine zaigrati na šampionatu Starog kontinenta.

Dva velika koraka ka tom cilju mogla bi da napravi u septembru, jer će igrati najpre protiv najvećeg rivala u grupi – Mađarske (7.9.), a onda će gostovati “fenjerašu” Litvaniji (11.9.). Sa ta dva trijumfa, Orlovi bi maltene završili posao, jer na EP idu dve najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Izabrane vesti

Istu nadu imaju i Mađari, čiji je selektor Marko Rosi danas objavio spisak igrača na koje računa za utakmicu sa Srbijom i prijateljski susret sa Češkom. Iznenađenja na spisku nema, Italijan je pozvao sve najbolje što naše severne komšije imaju. I poručio da očekuje vrlo neizvestan meč na Marakani.

Očigledno je da smo mi i Srbija favoriti u grupi. Kada pogledate njihov sastav, to ne bi trebalo da bude upitno. Barem dvadeset njihovih fudbalera nastupa u top ligama Evrope, pun im je sastav sjajnih igrača. Ali, svašta se dešava u fudbalu. Mi ćemo se truditi da igramo našu igru u Beogradu. Ne bojimo se Srbije, rekao bih da jedva čekamo utakmicu”, poručio je Rosi.

Selektor Mađarske ne smatra da je hendikep za Srbiju što će na tribinama, zbog kazne UEFA, biti samo deca.

“I nas su bodrila samo deca na utakmici protiv Engleske na “Puškaš areni”, tako da znamo šta nas čeka u Beogradu. Sećam se da su dvojica-trojica engleskih fudbalera posle pričala kako se dečiji glasovi ne mogu porediti sa bukom koju prave pravi navijači, jer oni bez prestanka vrište i viču”.

Ono što Mađare hrabri pred put za Beograd je činjenica da na četiri poslednje utakmice nisu primili gol.

Bilo bi dobro da taj trend nastavimo, pogotovo protiv tima kakav je Srbija. Igrali smo prethodnih godina sa njima, imamo jednu pobedu, jedan remi i jedan poraz. Tako da očekujem izjednačenu utakmicu tokom svih 90 minuta. Hteo bih da napomenem da smo od meča sa Velsom (novembar 2019.) odigrali 16 utakmica u gostima i izgubili samo dve – od Italije i Albanije”.

Jasno i glasno je Rosi poručio šta je cilj njegove reprezentacije.

“Navijači od nas očekuju da se direktno plasiramo na Evropsko prvenstvo. I najbolja stvar od svega je što je to sad realnost, a ne san. Imamo šansu da se plasiramo direktno i svu strast da to i ostvarimo”, poručio je Marko Rosi.

Očekivano, na spisku pozvanih igrača u reprezentaciji Mađarske je i krilni bek Bornmuta Miloš Kerkez, rođen u Vrbasu, koji je izabrao da nastupa za državni tim naših severnih komšija.

Na Rosijevom spisku su:

golmani Peter Gulači (Lajpcig), Demjen Patrik (MTK), Deneš Dibuš (Ferencvaroš), Peter Sapanoš (Pakš),

defanzivci Balog Botond (Parma), Fiola Atila (Fehervar), Adam Lang (Omonija), Vili Orban (Lajpcig), Atila Salai (Hofenhajm), Gabor Salai (Kečkemet), Atila Moči (Rize),

vezisti Miloš Kerkez (Bornmut), Mihalj Kata (MTK), Adam Nađ (Piza), Loik Nego (Avr), Kalum Stajls (Barnsli), Soma Šuhodovski (Kečkemet), Žolt Kalmar (Fehervar),

napadači Adam Martin (Ulsan), Kevin Čobot (Ujpešt), Daniel Gazdag (Filadelfija), Kristofer Horvat (Kečkemet), Roland Šalai (Frajburg), Dominik Soboslaj (Liverpul), Barnabas Varga (Ferencvaroš). 



tagovi

Fudbalska reprezentacija MađarskeMiloš Kerkezkvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara