Filip Holender (©AFP)
Filip Holender (©AFP)

Mađarska generalka, Holender najavljen od starta

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 13:40

Naše severne komšije u Budimpešti protiv skromne ostrvske selekcije. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 1,65

Nedelju dana pred start Evropskog prvenstva, većina reprezentacija vrši poslednje pripreme pred početak najvažnijeg takmičenja ove godine. Selektor Mađarske, Italijan Marko Rosi, pre nekoliko dana saznao je da ne može da računa na talentovanog Dominika Soboslaja, fudbalera Lajpciga, jednog od najzaslužnijih za prolazak naših severnih komšija na najbolju smotru reprezentacija Starog kontinenta.

Mađari večeras (20.00) dočekuju Kipar na stadionu Ujpešta, Suza Ferenc u Budimpešti. Italijanski stručnjak igraće skoro s najjačim snagama. U napadu se očekuju Roland i Atila Salaj, fudbaleri Frajburga i Majnca. Za Nemanju Nikolića rezervisana je uloga džokera. Nemzeti je najavio da će u startnoj postavi biti igrač Partizana Filip Holender.

Izabrane vesti

Zbog lakših povreda protiv ostrvske selekcije neće igrati Rik Danijel i Adam Nađ, ali se očekuju da budu spremni za start Evropskog prvenstva. Na golu Mađara biće Peter Gulaši iz RB Lajpciga, a stub odbrane biće njegov saigrač Vili Orban.

20.00: (1,65) Mađarska (3,80) Kipar (5,50)

Mađarska je odlično startovala u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Osvojila je sedam bodova iz tri meča. Protiv Poljaka u Budimpešti je bilo 3:3, dok su u gostima savladani autsajderi Andora (4:1) i San Marino (3:0).

Kiprani su ostali bez selektora, Belgijnca Johana Valema, a na kormilu stigao je Nikolaos Kostenoglu. Sakupljeno je četiri boda u prva tri kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Pobeđena je Slovenija sa 1:0, dok je u Hrvatskoj doživljen minimalan poraz od svetskog vicešampiona. Ostrvljani igraju utakmice s malom brojem golova. Na tri vezane utakmice Kiprana bio je tip 0-1.

Poslednji put ove reprezentacije su odigrale prijateljski meč pre 14 godina. Kipar je tada slavio sa 2:1.


tagovi

Filip HolenderFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija Mađarskereprezentacija Kipra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara