(© AFP)
(© AFP)

Mađarska ima najduži niz nepobedivosti od svih evropskih selekcija

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 15:22

Reprezentacija koja pomera granice

Najviše bodova osvojio je Portugal, jer je dobio svih deset utakmica i skupio 30 poena. Ujedno je i njaefikasniji tim, pošto je postigao 36 golova. Uverljiva je bila Francuska (sedam pobeda iz isto toliko mečeva), Engleska se prošetala kvalifikacijama, isto važi za Špance, Belgijanci po običaju nisu grešili.

No, svi oni – a reč je o timovima koji će biti smešteni u prvi šešir prilkom žreba u Hamburgu, zajedno sa domaćinom, Nemačkom – gledaju u leđa Mađarskoj. Selekcija koja je bila u društvu Srbije u okviru kvalifikacione Grupe G za plasman na Prvenstvo Evrope drži rekord kad je u pitanju kontinentalni fudbal.

Izabrane vesti

Izabranici Marka Rosija su ekipa koja najduže ne zna za poraz od svih reprezentacija pod okriljem UEFA! Taj status joj se malo „zaljuljao“ tokom susreta poslednje kola kvalifikacija sa Crnom Gorom, jer je tim Miodraga Radulovića vodio pogotkom Slobodana Rubežića, ali su Mađari i u situaciji kad nisu morali da jure pobedu, pošto su već imali vizu u džepu, našli način da pokažu koliko su jaki. Dobili smo sa 3:1 u Budimpešti i tako učinkom od pet trijumfa i tri nerešena ishoda završili takmičenje u grupi.

Dodajte na to tri prijateljska duela pre nego što je počela trka ka Nemačkoj i stiže se od niza od 11 mečeva bez poraza. Ukupno godina, mesec i 22 dana otkako su naši severni susedi položili oružje pred Italijom, na svom terenu, u Ligi nacija (0:2).

Posle toga Mađari su odigrali najpre tri kontrolna susreta, sa Luksemburgom (2:2), Grčkom (2:1) i Estonijom (1:0), da bi u kvalifikacijama dvaput bili bolji od Srbije (po 2:1), po jednom su savladali Bugarsku (3:0), Litvaniju (2:0) i Crnu Goru (3:1) na svom terenu i sa svakom od ovih selekcija igrali nerešeno u gostima: bez golova u Podgorici, a po 2:2 u Vilnjusu i Sofiji. Ispostavilo se da jedinu duplu pobedu Mađarska ima nad ekipom Dragana Stojkovića Piksija.

Sve kad se zbroji, dovoljno za treće uzastopno učešće na završnom turniru Prvenstva Evrope. I status kontinentalne reprezentacije koja najduže ne zna za poraz.


tagovi

Fudbalska reprezentacija MađarskeMarko Rosikvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara