Alfredo Morelos (©AFP)
Alfredo Morelos (©AFP)

Madervel vratio Rendžers u realnost i pokazao Zvezdi put do mreže: Policajci ispustili dva gola prednosti

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 17:58

Veliki kiks Plavaca posle Seltikovih 0:0. Čak 30 šuteva nije bilo dovoljno za pobedu

Imao je Glazgov Rendžers priliku da posle Seltikovih 0:0 sa Hibernijansom u gostima priđe ljutom rivalu na bod zaostatka u šampionskoj trci. U euforiji su navijači Policajaca došli na Ajbroks, ali pognutih glava napustili stadion.

Samo 2:2 protiv šestoplasiranog Madervela nije nešto čemu su se Rendžersove pristalice nadale posle eliminacije Borusije Dortmund u Ligi Evrope, a uoči dvomeča osmine finala sa Crvenom zvezdom (10. marta u Glazgovu i 17. u Beogradu).

Izabrane vesti

Nije delovalo da će ishod utakmice biti šokantan posle prvog poluvremena, tokom kog je domaćin stekao dva gola prednosti i dominirao terenom. Nisu izabranici Đovanija van Bronhorsta bili mamurni posle pozitivnog ishoda u revanšu sa nemačkim klubom prošlog četvrtka (2:2 u Glazgovu posle 4:2 u Dortmundu). Od starta su krenuli silovito i to im je donelo pogotke najboljeg strelca ekipe Alfreda Morelosa u 22. i desnog krila iz Zambije Fešna Sakale. Bio je to njegov sedmi gol ove sezone u škotskom prvenstvu, a omogućio mu ga je asistencijom Morelos.

Čak 30 šuteva uputio je Rendžers u ovoj utakmici, od toga 10 u okvir gola, međutim, to nije bilo dovoljno za pobedu. Umesto toga, drugi uzastopni remi u prvenstvu koji bi mogao skupo da košta aktuelne šampione Škotske.

Kaznu za promašaje Policajcima su ispisali rezervista Džordan Roberts u 52. i startni napadač Kejni Vuleri u 76. Obojici su to tek drugi pogoci posle 28 odigranih kola.

Nisu gosti mnogo pretili, nisu ni mogli kada je lopta bila u njihovom posedu tek 23 odsto igre, ali od pet šuteva triput su pogodili okvir gola i dvaput poslali 40-godišnjeg Alana Mekgregora da vadi loptu iz mreže.

Van Bronhorst je za ovu utakmicu, očekivano, izveo nešto ofanzivniju postavu nego u revanšu sa Dortmundom. U napad se vratio Sakala, ali još jednom je Rendžers igrao bez najvećeg zimskog pojačanja Arona Remzija iz Juventusa, pošto Velšanin i dalje nije maksimalno spreman.

ŠKOTSKA 1 – 26. KOLO

Subota

Sent Miren – Harts 0:2 (0:0)

Ros Kaunti – Sent Džonston 3:1 (1:1)

Dandi – Livingston 0:4 (0:3)

Aberdin – Dandi Junajted 1:1 (1:1)

Nedelja

Hibernijans - Seltik 0:0

Rendžers - Madervel 2:2 (2:0)

/Morelos 22, Sakala 24 - Roberts 52, Vuleri 76/



tagovi

Glazgov RendžersŠkotska 1Đovani Van Bronhorst

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara