Madrid trenutno ima jedan veliki tim: Atletiku nije pomogla erupcija emocija, Real je nepobediv i bez Benzeme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 23:02

Impozantno je delovao i način kojim je večeras sastav Karla Ančelotija ugasio nadu Atletiko Madridu da može do pozitivnog rezultata u 230. obračunu dva tima u svim takmičenjima, bez obzira na to što je u završnici meča bila prisutna određena doza neozvesnosti - 2:1

Madrilenjo trenutno nije derbi dva velika tima, jer samo jedan zna kako se pobeđuju velike utakmice. To je Real Madrid, tim koji je uspeo da se nadogradi u odnosu na prošlu sezonu kada je osvojio sve što se moglo osvojiti, a sada liči na tim koji je sposoban da sve to ponovi. Bez obzira na to što večeras u svojim redovima nije imao povređenog Karima Benzemu. Impozantno je delovao i način kojim je večeras sastav Karla Ančelotija ugasio nadu Atletiko Madridu da može do pozitivnog rezultata u 230. obračunu dva tima u svim takmičenjima, bez obzira na to što je u završnici meča bila prisutna određena doza neozvesnosti - 2:1 (2:0).

Ona je na Vandi Metropolitano praktično bila prisutna samo u poslednjih desetak minuta, a nada domaćina do trenutka kada je Federiko Valverde duplirao prednost svog tima u 38. minutu utakmice. Niko ne može da ospori veliku želju Jorgandžija, kao ni i činjenicu da je ovaj tim večeras učinio sve da stigne do povljnijeg rezultata. Velika uzbuđenja u samoj završnici meča doneo je Mario Ermoso pogotkom u 83. minutu, ali je Real uspeo da ugasi nalet emocija u domaćim redovima.

Izabrane vesti

Madriđani su demonstrirali smirenost u problematičnim trenucima i kvalitet onda kada je trebalo prelomiti meč. Poveli su golom Rodriga u 18. minutu, posle maestralne asistencije Čuamenija, a isto toliko minuta bilo je potrebno da Valverde postigne drugi gol. Odlično krilo Reala je odradilo veliki posao i kod prvog gola gostiju, kada je odlično preneo loptu u fazu napada, dok je kod drugog sjajno ispratio akciju i na drugoj stativi sačekao loptu posle stative Vinisijusa Žuniora. Prethodno je Vinisijus razmenio odličan dupli pas sa komadantom veznog reda Lukom Modrićem.

Atletiko je morao da iskoristi to što je bolje i odlučnije ušao u utakmicu, a najbliži tome bio je u šestom minutu, kada je Felipe gađao glavom preko prečke. Moglo je i drugo poluvreme da bude drugačije, da je Janik Fereira Karasko uspeo da savlada Tiboa Kurtou u 40. minutu, ali je Belgijanac bio na visini zadatka i sačuvao mirnoću u redovima svoje ekipe.

Simeone je u poslednjih pola sata donekle uspeo da razmrda svoju ekipu uvođenjima Morata, Mateusa Kunje, Ermosa i Koree, mada je gol nekadašnje nade upravo Real Madrida postignut uz dosta srećem. Bila je to zapravo greška Edera Militaa, koji je krznuo loptu posle kornera Antoana Grizmana i tako prevario svog golmana koji je istrčao da je izboksuje. Ispostavilo se da je tu bio Ermoso i ramenom je poslao u Realovu mrežu.

Ermoso je za svega osam minuta prošao kroz erupciju oduševljenja do pravog emotivnog gašenja, pošto je u prvom minutu nadoknade zaradio drugu javnu opomenu, pa ga sada čeka meč pauze u prvenstvu.

Real je nastavio seriju pobeda u svim takmičenjima, a u Primeri je ponovo prvi sa maksimalnih 18 bodova iz šest odigranih kola.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Valjadolid - Kadiz 0:1 (0:0)

/Negredo 90+2/

Subota

Majorka - Almerija 1:0 (1:0)

/Mafeo 25/

Barselona - Elče 3:0 (2:0)

/Levandovski 34, 48, Depaj 41/

Valensija - Selta 3:0 (1:0)

/Kastiljeho 37, Andre 82, Almeida 90/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 3:2 (3:1)

/I. Vilijams 14, Sancet 28, N. Vilijams - Trejo 5, Falkao 80/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 0:2 (0:1)

/Iglesias 30, Alvarez 76/

Viljareal - Sevilja 1:1 (0:1)

/Baenja 51 - Tores 8/

Betis - Đirona 2:1 (1:1)

/Iglesijas 15p, 71 - Martinez 7/

Real Sosijedad - Espanjol 2:1 (2:1)

/Serlot 17, Bendez 29 - Ekspozito 19/

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:2 (0:2)

/Ermoso 83 - Rodrigo 18, Valverde 36/



tagovi

RodrigoVinisijus ŽuniorFederiko ValverdeDijego SimeoneKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara