©MN Press
©MN Press

Magična noć raspevane žabe: Srbija pregazila Rusiju i ostala u Ligi B

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 22:33

Šokantan fudbal i ubedljiva pobeda protiv Rusije

Da se čovek prekrsti i levom i desnom. I da pita: Koji problem vi, momci, imate!?

Protiv Škotske, kad je bilo najbitnije - nikakvi. Protiv Mađarske - solidni. I onda u meču protiv Rusije, koji je malo koga zanimao, u koji su ušli sa sastavom koji verovatno više nikada neće zaigrati zajedno - fantazija! Ples kakav od Srbije ne pamtimo kada smo poslednji put videli - 5:0 (4:0). Ovakav rafal se ne pamti ni protiv neuporedivo slabijih timova od ruskog. Čudo...

Izabrane vesti

Podsetio je srpski tim na onaj čuveni crtani film sa raspevanom žabom, koja peva "Hello my baby" kad je niko ne gleda, a čim se stvore zainteresovani posmatrači - ni glasa. Večeras su ponovo svi od Orlova digli ruke, a oni su izašli na teren raspevaniji i razigraniji nego ikad poslednjih godina. Petarda! Neverovatno...

Najbitniji deo: pobedila je i Mađarska u Budimpešti Tursku, stigla je i pomoć prijatelja sa severa, te je Srbija obezbedila opstanak u Ligi nacija B. Neće se strovaliti u treću klasu evropskog fudbala. Bar jedna dobra vest za reprezentaciju ove godine...

Daleko od toga da Rusija nije bila zainteresovana, bila joj je potrebna pobeda za prvo mesto, za promociju u Ligu nacija A, stvarala je i ona šanse i promašivala, nervirale su se Baćuške i selektor Čerčesov, ali večeras je Srbija igrala kao u transu i razvalila Zbornaju kako nikada u istoriji nije.

Ali, za nevericu je kako je tim koji je Ljubiša Tumbaković doslovno skrpio za utakmicu, razneo Ruse u prvom poluvremenu. Bez Tadića, Sergeja, Lazovića, sa promenjenom formacijom u 4-4-2, sa Mladenovićem na levom krilu, a kasnije Dušanom Vlahovićem umesto Nemanje Radonjića na desnom. Sastav koji ni u snu nije očekivao da će zaigrati zajedno.

Još kada je Rajković u 40. sekundi odbranio zicer Zabolotnom, nije uopšte mirisalo da će biti dobro. A, ono - poezija.

Vatromet je otvorio Nemanja Radonjić prelepim golom sa 16 metara i to slabijom levom nogom. Onda su palicu preuzeli Luka Jović i Filip Mladenović. Bek Legije, koji je večeras igrao kao krilo, "namestio" je dva gola napadaču Real Madrida. Još jednom se videlo koliko je Jović opasan kao egzekutor, u formaciji sa dva špica kada ima prostora, kada igra licem okrenut prema golu. Dve utakmice na stadionu na kojem je fudbalski prohodao - tri gola.

Nije uspeo Jović da upiše het-trik, ali je njegov udarac Giljerme samo na kratko odbio, tačno na nogu Dušanu Vlahoviću, koji je upisao prvenac u dresu A reprezentacije Srbije.

Utakmica je imala malo mirniji tok, sa manje šansi u drugom poluvremenu, ali je i dalje Srbija imala dovoljno prilika da prednost dodatno uveća. I to je i učinila u 64. minutu, kada je najbolji igrač utakmice, dvostruki asistent Mladenović, postao i strelac - 5:0.

Moglo je da bude i ubedljivije, kolosalnu šansu promašio je Vlahović u finišu, mada su i Rusi imali nekoliko dobrih prilika, koje su završile ili u srpskom bloku ili u rukama Rajkovića.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA B, ŠESTO KOLO

SRBIJA - RUSIJA 5:0

/Radonjić 10, Jović 25, Vlahović 41, Jović 45+1, Mladenović 64/

Stadion: Rajko Mitić

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

SRBIJA (3-5-2): Rajković - Milenković, S. Mitrović (Pavlović 90), Spajić - Radonjić (Vlahović 29.), Ristić, Gudelj (Zdjelar 90)., Maksimović (Gaćinović 46.), Mladenović (Ranđelović 90.) - Jović, Mitrović

RUSIJA (4-1-3-2): Giljerme (Dženaev 46.) - Karavaev, Divev (Evgenijev 46.), Džikija, Žirkov - Kuzjajev, Odžoev, Erokin - An. Mirančuk (Oblijakov 46.), Zabolotnji (Čerišev 72.), Al. Mirančuk (Mostovoj 46.)




tagovi

Ljubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara