Klas Jan Huntelar i Dušan Tadić (©AFP)
Klas Jan Huntelar i Dušan Tadić (©AFP)

Magični matine bez Robena

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 08:51

Ajaks gostuje Groningenu u okviru 4. kola Eredivizije, domaćin bez prve zvezde

Trebalo je da ovonedeljni matine, u projekciji pred početak sezone, bude dvoboj dva majstora, ali avaj... Arjen Roben se vratio iz penzije, međutim, već u prvom kolu bivši holandski internacionalac stigao je da povredi prepone, usled čega će još pričekati do povratka na teren. Otuda će magiju danas, u okviru 4. runde Eredivizije, da "prosipa" Dušan Tadić, kada njegov Ajaks bude gostovao Groningenu (12.15).

Neigranje bivšeg asa Čelsija, madridskog Reala i Bajerna može se smatrati dobrom vešću za Kopljanike. Jedno istraživanje kompanije za sportsku analizu SciSports, pokazuje da Roben još ima mnogo uticaja na pozitivan rezultat tima. Samo Tadić i David Neres su uticajniji na dobar kurs svog tima.

Izabrane vesti

Amsterdamski sastav jedini je ostvario maksimalan učinak u uvodna tri kola, pobedivši Spartu u gostima, odnosno RKC i Vitese kod kuće. Trener Erik ten Hag može da bude zadovoljan činjenicom da je već u ranoj fazi stekao prednostu u odnosu na glavne konkurente za šampionsku titulu, jer su PSV, Fajenord i AZ Alkmar već ispustili bodove. Sa druge strane, Groningen na svom kontu ima tri boda, posle slavlja u Hagu, odnosno poraza protiv PSV-a i Tventea.

Na ovaj ili onaj način, Ajaks uvek teško izlazi na kraj sa Ponosom severa na Euroborgu. Na primer, prošle sezone Kopljanici su u Groningenu izgubili sa 1:2. Ajaks je u najmanju ruku imao loš dan, dok je Groningen bio na vrhunskom nivou. Dani Bujs se nada da će se sličan scenario dogoditi danas.

"Ne morate da idete u školu da biste znali da je Ajaks najbolji tim u Holandiji. Ali, postoje i trenuci kada možete da ga pobedite, kao mi prošle godine. Tada je bilo malo sreće i ona je potrebna na ovakvim mečevima. Ako imamo dobar dan, a Ajaks malo manje, možemo do pozitivnog rezultata", ocenio je trener zeleno-belih.

Na teren će danas u okviru Eredivizije PSV, koji dočekuje Fortunu iz Sitarda, odnosno Fajenord koji gostuje Viljemu II. Favorit je i AZ Alkmar, koga čega duel u Roterdamu sa Spartom.

EREDIVIZIJA - 4. KOLO

Petak

Utreht - Herenven 1:1 (1:1)

/Kerk 44 - Verman 4/

Subota

Vitese - Herakles 3:0 (2:0)

/Openda 34, Darfalu 37, Tananee 63/

Venlo - Den Hag 1:2 (1:1)

/Jakumakis 5 - Pinas 3pen, Filip 90+3/

Tvente - Emen 1:1 (0:0)

/Černi 48 - De Leuv 65/

Nedelja

12.15: (7,50) Groningen (4,60) Ajaks (1,43)

14.30: (5,10) Sparta (3,70) AZ Alkmar (1,70)

14.30: (4,30) Viljem II (3,60) Fajenord (1,85)

16.45: (1,20) PSV (7,25) Fortuna Sitard (12,0)

RKC - Zvole **ODLOŽENO

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaAjaksGroningen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara