Igor Tijago u duelu (©AFP)
Igor Tijago u duelu (©AFP)

Magija belgijskog plej-ofa i buđenje Uniona

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 12:03

Kreće drugi krug doigravanja, Klub Briž jedini neporažen

Anderleht, Klub Briž i Union Sen Žiloaz su u tri boda. Magija belgijskog plej-ofa je proradila tako što je dozvolila da se plavo-crni umešaju u unapred viđeni briselski dvoboj za titulu između Ljubičastih i plavo-žutih. Na polovini doigravanja najbolje prolazno vreme ima Anderleht sa 41 bodom, prati ga Klub Briž sa 39, a Union je osvojio 38.

Duel prošle srede u velikoj meri je otvorio vrata FCB-u. Puleni Nikija Hajena dostigli su vrhunac forme u najboljem trenutku. Precizni u poslednjoj trećini terena, razigrani i ponekad srećni u takozvanim ključnim trenucima susreta, fudbaleri Klub Briža plaše svoje protivnike.

Izabrane vesti

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Jedini neporaženi sastav u doigravanju deluje nezustavljivo, i tokom sedmice je deklasirao narednog rivala kod kuće sa 4:0. Štrumpfovi će sada pokušati da zaustave plavo-crnu mašinu. U narednih devet dana Klub Briž će odigrati četiri meča u prvenstvu i Ligi konferencije sa Fjorentinom, uključujući tri u gostima. To je mnogo i verovatno će dati prostor drugim kandidatima.

13.30: (3,05) Genk (3,45) Klub Briž (2,30)

Ako paklen finiš kampanje bude imao uticaja na učinak Klub Briža, ni Anderleht nije pošteđen. Rešenja koja su na raspolaganju kormilaru Brajanu Rimeru se smanjuju iz meča u meč. Sukob koji čeka Ljubičaste protiv Serkl Briža na Jan Brejdelu će ipak biti fizički naporan. Miron Muslić voli da njegova ekipa bude trn u oku ostalim članovima najbolje šestorke.

"Zato što znam da možemo svakog da nadmudrimo", rekao je Muslić, koji ima puno poverenje u srpskog štopera Borisa Popovića koji je ove sezone odigrao 32 ligaške utakmice za Serkl.

Da bi uspeo da se izvuče iz zamke Serkl briža, Anderleht će morati da pronađe pravi balans jer je sve tri pobede u plej-ofu zabeležio kod kuće. U gostima je redovno gubio.

18.30: (1,65) Union Sen Žiloaz (3,70) Antverpen (5,60)

Teško je bilo zamisliti da će Union Sen Žiloaz da bued na trećoj stepenici postolja na polovini plej-ofa. To je neprijatno iznenađenje koje je rezultat četiri poraza u nizu. Momci trenera Aleksandera Blesina pokušaće da nadograde veliki uspeh postignut prošlog četvrtka u gostima aktuelnom belgijskom šampionu. Plavo-žuti su deklasirali razočaravajući Antverpen sa 3:0, koji će želeti da se revanšira rivalu, i pripremi teren protiv svog budućeg protivnika u finalu Kupa Belgije.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 6. KOLO

Nedelja

13.30: (3,05) Genk (3,45) Klub Briž (2,30)

16.00: (2,85) Serkl Briž (3,50) Anderleht (2,40)

18.30: (1,65) Union Sen Žiloaz (3,70) Antverpen (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtKlub BrižSerkl BrižUnion Sen ŽiloazAntverpenGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara