Haland sa peharom Superkupa Evrope (© Reuters)
Haland sa peharom Superkupa Evrope (© Reuters)

Magija Halanda ne funkcioniše u finalima: Pet utakmica za trofej, ni gol, ni asistencija

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 13:06

Norvežanin bled kad su pehari na talonu

Takvog napadača Engleska odavno nije videla. Čekala je dve decenije da bi se pojavio Erling Haland i oborio rekord Alana Širera i Endija Kola po broju golova u premijerligaškoj sezoni (36), pomogao je Pepu Gvardioli da napokon (i) sa Građanima osvoji Ligu šampiona i ponekad deluje da je nezaustavljiv. Dok na red ne dođu utakmice za trofej.

U prvenstvu, naravno, rešeta. I u početnim fazama kup takmičenja, ali u završnim kao da magija iščezne iz Norvežanina. Nije slučajno što još nije postigao, niti asistirao za gol u pet mečeva takvog karaktera, uključujući i susret sa Seviljom, vredan pehara Superkupa Evrope.

Izabrane vesti

Na njemu je ostao bez pogotka (precizan samo u penal seriji, kad je sastav sa Etihada slavio 5:4), baš kao i početkom sezone u susretu sa Arsenalom kad se odlučivalo kome će trofej Komjuniti šilda (isto penalima). Na početku prethodnog ciklusa, takođe u duelu za pehar Superkupa Engleske, Siti je poražen od Liverpula 1:3, a za 90 minuta novajlija iz dortmundske Borusije ništa nije napravio. Još kad se tome doda finale FA kupa sa Mančester junajtedom (trijumf 2:1 na Vembliju pogocima Ilkaja Gundogana na asistencije Kevina de Brujena), te slavlje u Istanbulu u finalu Lige šampiona (Rodri precizan) postaje simptomatično da 23-godišnji špic ima blokadu u utakmicama takvog tipa.

Dokazano i na stadionu „Jorgos Karaiskakis“ u sredu veče. Na terenu je proveo 90 minuta, samo 15 puta je pipnuo loptu, ostvario šest preciznih pasova, dobio samo jedan duel, četiri puta izgubio posed, a na gol šutnuo nije.

Mada, kad šutne, obično se loše završi za protivnika.


tagovi

Mančester SitiErling Haland

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara