Džonatan Burkart (©Reuters)
Džonatan Burkart (©Reuters)

Majncova najbolja sezona posle pet godina, ni Evropa nije daleko

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 15:17

Prepreka izabranika Boa Svensona u sredu od 18.30 časova je Augzburg, u zaostalom meču 26. kola Bundeslige

Još je moguće da gledamo Majnc sledeće sezone u Bundesligi, iako je taj klub uveliko na dvocifrenom broju poraza. Samo tri boda ga dele od sedme pozicije, što bi mogao da nadoknadi već ove srede od 18.30 časova, kada će gostovati Augzburgu u zaostalom meču 26. kola.

U ovom momentu je Majnc 10. na tabeli sa 38 bodova. Posle 27 utakmica ima 11 pobeda, ali i isto toliko poraza. Zato se i nalazi u toj donjoj polovini. Stvari bi ipak mogle da se okrenu u korist izabranika Boa Svensona, ukoliko danas budu trijumfovali.

Izabrane vesti

Zbog korona virusa se ova utakmica nije odigrala kada je trebala. Nažalost po Majnc, pošto je u međuvremenu Augzburg podigao formu. Izgubio je samo jedan od poslednja četiri meča, pa je pobegao iz zone ispadanja. Daleko od toga da je bezbedan, ima samo tri poena više od Arminije Bilefeld, koja je na poziciji koja vodi u plej-aut. Zato će i danas da „grize“ za bodove.

Posle ove utakmice će za oba tima ostati da odigraju još po šest utakmica. Dovoljno je tu vremena i prostora da poprave svoje pozicije. Ipak, čak i sa eventualnom pobedom danas Augzburg će teško da prestigne Majnc, pošto je u ovom momentu razlika između njih devet poena.

18.30: (3,05) Augzburg (3,25) Majnc (2,40)

Svensonov tim je poprilično efikasan, prema broju postignutih golova je sedmi najbolji u ligi, 40 puta je zatresao protivničke mreže. Takođe ni odbrana nije loša, naprotiv. Primio je Majnc 31 gol, samo je Bajern manje puta kapitulirao (29). Zategnuta je odbrana na nivou RB Lajpciga.

Kada tako pogledamo, zaslužuje Majnc da se vrati u Evropu posle šest godina. Od kako je učestvovao u Ligi Evrope (bio treći iza Anderlehta i Sent Etjena, a ispred Gabale), Majnc nijednom nije završio na boljoj poziciji u Bundesligi od 12. Te sezone 2016/2017 jedva je izborio opstanak, bio je 15. Posle toga redom 14, 12, 13, pa 12. Reklo bi se – konstantno loš. Sada je došlo vreme za iskorak.

U Augzburgu je bez Sent Justea i Burgzorga, ali i domaćin je oslabljen. Neće večeras da igraju Gregorič, Sarenren Bate, Štrobl i Udukaj.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BUNDESLIGA – ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Sreda

18.30: (3,05) Augzburg (3,25) Majnc (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaMajncaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara