Luis Murijel (Reuters)
Luis Murijel (Reuters)

Majstor za kojeg u Bergamu nikad nije bilo dovoljno mesta: Murijel u MLS-u za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 23:40

Orlando Siti je novi klub iskusnog kolumbijskog napadača koji Seriju A napušta sa 328 utakmica, 103 gola i 53 asistencije

Serija A ostaje bez svog najboljeg džokera. Luis Murijel (32) karijeru nastavlja u Orlando Sitiju, a Atalanti će pripasti obeštećenje od 1.000.000 evra. Kako piše magazin Atletik, klub iz MLS-a dogovorio je potpis kolumbijskog napada kojem je ugovor u Bergamu isticao na leto, ali je odlučio da plati "simbolično" obeštećenje i odmah ga dovede u svoje redove.

Murijel se tokom boravka u Atalanti profilisao kao golgeter koji se najbolje snalazi kada uđe sa klupe, što ga je sasvim sigurno koštalo ozbiljnije minutaže. I pored toga je imao impozantne brojke. Za tri i po godine odigrao 184 utakmice za Boginju provincije i postigao 68 golova uz 28 asistencija. Ostaće misterija šta bi se dogodilo da je imao ozbiljniju minutažu i bio prvi izbor kod Đan Pjera Gasperinija, ali ništa ne može da umanji njegov doprinos odličnim rezultatima Atalante u prethodnim godinama.

Izabrane vesti

Stigao je na leto 2019. godine iz Sevilje, a posebno je bio nadahnut u prve dve sezone postigavši 40 golova, uz 10 asistencija. U Italiji je proveo 12 i po sezona, igrao još i za Udineze, Leče, Sampdoriju i Fjorentinu. Kada mu se minuti podele sa golovima i asistencijama dolazi se do podatka da je prosečno učestvovao u golovima svojih klubova na svakih 111 minuta.

U ovoj sezoni brojke u Seriji A su mu pale, pa je tako postigao dva gola i namestio jedan pogodak, ali je zato blistao u Ligi Evrope gde je dao četiri gola na pet utakmica za 269 minuta u igri. To znači da je u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju na Starom kontinentu postizao golove na svakih 68 minuta.

Murijel će se u navali Orlanda pridružiti sjajnom Urugvajcu Fakundu Toresu i u špicu naslediti Dankana Mekgvajera koji je prešao u Blekburn posle ozbiljnih peripetija u vezi sa zakasnelom dokumentacijom.


tagovi

Luis MurijelAtalantaOrlando Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara