Majstorija Jovanovića ražestila šampiona: Zvezdina nova četvorka i mala škola prekida! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.03.21. | 20:50

Crveno-beli sigurni protiv Mladosti iz Lučana – 4:1

Kada dođeš na Marakanu sa ultimativnom mišlju da se samo braniš – ne valja! Kada dođeš u goste srpskom šampionu sa ambicijom da demonstriraš brzu tranziciju – opet ne valja! Mladost iz Lučana imala je posle više od pola sata igre na najvećem srpskom stadionu rezultat iz snova za većinu superligaških ekipa. Vodila je majstorijom Jovanovića, do tada uspela da amortizuje snagu tima Dejana Stankovića, ali se onda izgubila u oluji u crveno-belom. Crvena zvezdaje odremala više od pola sata igre, ali sabijena uza zida uspela je da natera sebe da odigra na ivici maksimuma i još jednom ubedljivom pobedom dočeka dugo priželjkivanu reprezentativnu pauzu.

Srpski šampion je treći deo sezone završio sa najvišom ocenom, pošto je za devet minuta u finišu prvog poluvremena sasuo rafal u mrežu Mladosti iz Lučana. Na kraju je bilo 4:1, uz prepoznatljivu dominaciju i savršeno uigrane prekide, koji predstavljaju zaštitni znak ere Dejana Stankovića. Mladost se u prvom poluvremenu odlično branila, ali je Crvenoj zvezdi je dozvolila suviše kornera. Iz takvih situacija pogađali su Milunović i Milan Pavkov,dok je Gelor Kanga pored asistencije upisao i gol.

Izabrane vesti

Više i ne treba ponavljati da su minute kreacije imali Aleksandar Katai i Mirko Ivanić i na taj način ugravirali svoje imena u 16. uzastopni prvenstveni trijumf čete Dejana Stankovića.

Utakmica na Marakani imala je očekivan, mnogo puta viđen uvod, ali krajnje neobičajenu razradu i zaključak. Ekipa Mladosti došla je na najveći srpski stadion sa samo jednm pobedom u 2021. godini, ali vrlo utegnutom odbranom koja je na prethodnih pet utakmica primila četiri gola. Crvena zvezda je krenula silovito, imala tri četvrtine vremena loptu u nogama, ali se mučila u poslednjoj trećini terena.

Gusta odbrana Mladosti, sa kompletnom postavom iza lopte, sasekla je probojnost crveno-belih i kontrolu lopte. Srpski šampion je imao dve šanse preko Milana Pavkova, ali je centaršutevima Kataija i Ivanića provocirao velikii broj kornera. Što će se ispostaviti kao dobra odluka. Međutim, partija Crvene zvezde sa nešto manje energija i mislima usmernim ka predstojećem malom odmoru, morala je da bude kažnjena. Poznata je bila Mladost iz Lučana po odličnoj tranziciji u eri Nenada Milovanovića, ali je tu referencu zadržala i u ovoj sezoni.

Posle jednog kornera dobar deo postave crveno-belih se zaboravio, Jovanović je na centru igrališta bio odlučniji od Gajića i zatim izveo jedan od najlepših poteza ovog proleća u Ljutice Bogdana. Išao je kapiten Lučana sam ka golu Borjana, imao Cvetkovića na drugoj stativi, ali je odlučio da bocne loptu i prevari kapitena Crvene zvezde. Majstorija bivšeg internacionalca naterala je crveno-bele da ubace u brzinu više i zamisle da igraju evropski meč. Iz hibernacije, crveno-beli su se prebacili u šampionski režim. Otuda je Mladost počišćena sa terena za devet minuta.

Mladost se dobro branila, ali je crveno-belima dozvolila mnogo udaraca iz ugla. Iz 11 kornera crveno-beli su poentirali. Uradio je to Milunović na karakterističan način, udarcem glavom (centrirao je Kanga). Gabonac je samo 60 sekundi iskoristio grešku odbrane Lučanaca i sa sedam metara zakucao loptu u mrežu. Tačku na uraganskih 15 minuta stavio je Pavkov, skoro pa identičnim golom kao u sudaru sa Milanom.

Izvršio je izmene Dejana Stanković na poluvremenu, ali je Crvena zvezda nastavila po starom. Viđeno je mešanje Kataija, koji je inicirao pogodak mladog Veljka Nikolića. Imao je domaćin još prilika, ali je Zvezda spustila ritam i bez potrošnje završila meč.

 CRVENA ZVEZDA – MLADOST (L) 4:1

/Milunović 39, Kanga 40, Pavkov 45, Nikolić 52 - Jovanović 33/

Beograd

Stadion: „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Aleksandar Živković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić (46. Vukanović), Milunović, Degenek, Gobeljić – Petrović (73. Odada) – Gavrić (62. Srnić), Kanga (46. Nikolić), Ivanić, Katai – Pavkov (73. Falčineli). Trener: Dejan Stanković.

MLADOST (4-2-3-1): Milović – P. Jovanović, Marković (85. L. Jovanović), Mićević, Baha, Ožegović, Cvetković, Leković (58. Đorđević), Ješić, S. Jovanović (71. Babić), Odita (85. Radivojević). Trener: Darko Rakočević.

SUPERLIGA - 28. KOLO

Petak

Metalac - Napredak 2:2 (1:1)

/Pecelj 7, Cvetković 86 - Ivanić 11, Spremo 85/

Subota

Bačka - Partizan 0:4 (0:1)

/Vujačić 44, Asano 58, Marković 62, Jović 88/

Spartak - TSC 2:2 (1:0)

/Tufegdžić 23 i 90 penali - Lukić 58 pen, Zec 68/

Zlatibor - Javor 0:2 (0:1)

/Ilić 15, Luković 60/

Radnički - Voždovac 0:1 (0:0)

/Stanisavljević 72/

Crvena zvezda - Mladost (L) 4:1 (3:1)

/Milunović 37, Kanga 38, Pavkov 45, Nikolić 53 - Jovanović 33/

Nedelja

15.00: (5,20) Mačva (3,70) Čukarički (1,70)

15.00: (2,30) Novi Pazar (3,20) Proleter NS (3,25)

15.00: (2,05) Rad (3,40) Radnik (3,70)

15.00: (1,27) Vojvodina (5,80) Inđija (10,5)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja MilunovićGelor KangaMilan PavkovAleksandar KataiDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara