Majstorija novog kapitena Čumića!

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.07.23. | 19:34

Vojvodina stigla do remija protiv rumunskog Ocelul Galatija, posle zaostatka od dva gola - 2:2

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

U prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine remizirali su sa novopečenim rumunskim prvoligašem Ocelulom Galatijem, nakon što su se vratili iz deficita od dva gola – 2:2 (0:1).

Izabrane vesti

Ono što može da raduje stručni štab Vojvodine jeste karakter igrača koji su uspeli da se vrate posle zaostatka od 2:0, i to nakon što su drugi pogodak primili posle propuštenih šansi već početkom drugog poluvremena. Ipak, nedostajale su bolje reakcije u odbrani, kao i bolja realizacija u napadu za pobedu u prvom kontrolnom meču, pa Voša mora da se zadovolji nerešenim rezultatom iz ovog susreta.

Rumunski sastav poveo je u 35. minutu pogotkom Bodišteanua, koji je matirao Carevića sa ivice šesnaesterca. Vojvodina se mučila sa stvaranjem konkretnije prilike, a nakon što je u finišu prvog dela Crnomarković pogodio glavom, signalizirana je ofsajd pozicija. Bolje je Voša otvorila drugo poluvreme, ali nakon promašenih dobrih šansi stigla je kazna, pa su od 63. minuta Novosađani jurili dva gola zaostatka. Ekspresno je zaostatak prepolovio Malbašić, a onda u 74. Čumić doneo izjednačenje, što se ispostavilo kao konačan ishod meča. Na kraju Lale nisu smogle snage da u potpunosti preokrenu meč.

Iako Novosađani formu tempiraju u Sloveniji, u Mariborskom Pohorju, meč su odigrali u pripremnoj bazi rumunske ekipe, u austrijskom mestu Lebring, na stadionu zanimljivog naziva “San Siro”. Nije velelepan kao onaj u Italiji, ali ima fantastičnu podlogu, kojom se retko koji tim u Srbiji može da pohvali.

Vojvodina je krenula u formaciji 4-3-3, koja nije bila toliko karakteristična u prošloj sezoni: Carević – Lazarević, Crnomarković, Busnić, Antonijević – Zukić, Kajević, Nikolić – Čumić, Vukić, Malbašić. Ideja stručnog štaba Lala je da jedna grupa igrača odigra svih 90 minuta danas, a druga celu utakmicu za tri dana, protiv Aluminija iz Slovenije. Pored startnih jedanaest, u nastavku su priliku sa klupe dobili talentovani napadač Ivanović, mladi vezista Miletić i omladinac Jovanović. Kapitensku traku zadužio je Nikola Čumić, koji će kako stvari stoje nositi i u zvaničnim mečevima Stare dame.

Od starta su obe ekipe ušle otvoreno u utakmicu, željne nadigravanja. Konkretnije prilike u uvodnom delu imala je rumunska ekipa. Zapretio je najpre Teles, kad je lopta završila malo pored stative. Kako je vreme odmicalo, tako je Voša preuzimala inicijativu i nastojala da nametne svoj ritam, ali nisu Novosađani uspevali da stvore konkretnu šansu. Prvi put ozbiljnije su zapretili na isteku pola sata igre preko Uroša Nikolića, koji je odlično gađao iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali je golman Ocelula loptu skrenuo u korner.

Međutim, samo pet minuta kasnije rumunski sastav je stigao do vođstva. Ukrali su igrači Ocelula loptu na sredini terena, lepo kombinovali na nekih 20 metara od gola, a onda je Bodišteanu odlično gađao sa ivice šesnaesterca, poslavši loptu uz samu stativu. Pokušala je Voša odmah da se rezultatski vrati u meč, ali je najpre Malbašičev pokušaj dobro zaustavio golman Relu, a potom se nakon greške protvničkih igrača i proigravanja Kajevića pred golom sapleo Vukić i šansa je propala. Zatresli su Novosađani mrežu pet minuta pre kraja prvog dela, na odličan centaršut Nikolića pogodio je Crnomarković, ali je signalizirana ofsajd pozicija, pa je ekipa Radoslava Batak na poluvreme otišla sa minimalnim zaostatkom.

U nastavku prvi je ozbiljnije zapretio sastav iz Galatija, ali je Carević fantastično intervenisao u 56. minutu. Mogli su to Novosađani da kazne u kratkom vremenskom intervalu, ali je najpre Čumićev odličan pokušaj zaustavila stativa, a potom je Malbašić posle kontranapada poslao loptu preko gola, nakon dobrog proboja po desnoj strani.

Bila je to najava goleade u nastavku meča. Najpre je u 63. minutu Ocelul duplirao prednost golom rezerviste Kržana, nakon nove greške odbrambenih igrača Vojvodine. Ukrali su loptu igračima Vojvodine pred golom, ali ostaje pitanje da li je prethodno bio fauliran Busnić. Samo dva minuta kasnije Malbašić je dobro istrčao novu kontru posle jedne dubinske lopte, ali ovog puta je rutinski savladao protivničkog golmana i prepolovio zaostatak. U 74. minutu Čumić je fantastično odreagovao na sjajnu dijagonalu Busnića, utrčao u kazneni prostor i pogodio za poravnanje i konačan rezultat prvog kontrolnog meča, u sklopu priprema u Sloveniji.


PRIJATELJSKA UTAKMICA

VOJVODINA – OCELUL GALATI 2:2 (0:1)

/Malbašić 65, Čumić 74 - Bodišteanu 35, Križan 63/

Lebring, Austrija

Stadion: San Siro

VOJVODINA (4-3-3): Carević – Lazarević, Crnomarković, Busnić, Antonijević – Zukić, Kajević, Nikolić – Čumić, Vukić, Malbašić. Igrali su još: Miletić, Ivanović i Jovanović.

OCELUL GALATI: Relu, Rus, Jonut, Jabre, Želev, Lopes, Ćisoti, Teles, Bodišteanu, Fatai, Jardan. Igrali su još: Kržan, Tanasa, Pablo.


tagovi

Nikola ČumićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara