Makabi iz Haife je Borjanov kriptonit! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 21:01

Rakov bio u bunkeru 90 minuta, ali slavio na Kipru

 Teško da će Milan Borjan narednih godina poželeti da vidi Haifu i na razglednici. Prošlog leta izraleski šampion je tadašnjem kapitenu Crvene zvezde raspršio san o još jednom učešću u Ligi šampiona, uz pet golova u mreži reprezentativca Kanade. Makabi je na početku ove takmičarske godine ponovio sličan poduhvat protiv Borjanovog tima, uz malu razliku. Ipak se negde i očekivalo da tim koji je ostavio Barak Bahar lako izađe na kraj sa Slovanom iz Bratislave. Posle trijumfa u prvom meču, Makabi je potvrdio prolaz u plej-of za Ligu šampiona gde će ga sačekati najbolji tim Švajcarske Jang Bojs – 3:1.

Da stvar po Borjana bude gora ponovo su na Sami Ofer stadionu zablistali momci koji su glave došli i Crvenoj zvezdi pre 12 meseci. Otišao je Acili, kao i trener Barak Bahar, ali se mnogo toga u igri i dalje zasniva na ubitačnoj trojici Haziza-Šeri-Piero.

Izabrane vesti

Iako je Slovan hrabro ušao u utakmicu i imao dva šuta ka golu domaćina u prvih osam minuta, Makabi je znalački iskoristio višak prostora na drugom delu terena.

I ponovo suu tom 29. minutu sve iskreirali Haziza, Šeri i Piero. Čovek kome je Borjan na Marakani odbranio penal je na karakterističan način povukao loptu, osetio da Šeri kreće u prazan prostor i podvalio mu pas. Ideolog Makabijeve igra je podigao loptu na pet metara, pa je Pierou ostalo samo da je na karakterističan način zakuca u mrežu.

Razgrtao je bivši napadač Sent Etjena odbranu Slovana i podsetio na prošlo leto kada je ubijao odbranu Olimpijakosa, Arisa i Crvene zvezde. Ništa mu nisu mogli ni gosti iz Bratislave, što je personofikovala situacija iz finiša prvog poluvremena. Zagradio se Piero na sebi svojestven način , odložio loptu do Šerija koji je ponovo video Šerija, a potom je usledila još jedna asistenciija. Ovog puta ka Sabi.

Sve što je Slovan uspeo da uradi jeste počasni pogodak preko Tolića.

Bio je to kraj svake neizvesnosti u Haifi, dok je mnogo zanimljivije bilo na Kipru, gde je Aris pokušao da nadoknadi prednost poljskog Rakova. Pokušao, alinije uspeo.

Rakov je na kraju slavio i osigurao plasman u Ligu Evrope. Pošteno reći Poljaci su se provukli na Rajskom Ostrvu. Narodski: Rakov je probušio fudbal u Limasolu. Klasičan bunker odigrala je ekipa za koju je branio nesuđeni reprezentativac Srbije Vladan Kovačević. On je spašavao u prvom poluvremenu ekipu Rakova, odbranio je tri ozbiljne šanse. Aris je pogodio i stativu, ali do gola nije mogao. Zanimljivo je da je Rakov prvbih 45 minuta završio bez šuta u okvir i pored gola rivala. Međutim, pogodak Frana Tudora bio je jasan znak da će Rakov ostvariti istorijski uspeh. Sada će protiv Kopenhagena ili Sparte iz Praga igrati za džek pot.

Pokušao je trener Arisa izmenama da promeni tok meča. Šansu je od 46. minuta dobio Veljko Nikolić, ubrzo je u igru ušao i Slobodan Urošević, ali spasa za Kiprane nije bilo.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Utorak

Aris Limasol - Rakov 0:1 (0:0) prvi meč 1:2

/Tudor 47/

Makabi Haifa - Slovan Bratislava 3:1 (2:0) - prvi meč 2:1

/Piero 29, Saba 45, David 90 - Tolić 85/

Molde - Ki Klaksvik 2:0 (1:0, 1:0) posle produžetaka, prvi meč 1:2

/Eriksen 17, Lines 112/

Sparta - Kopenhagen 3:3 (1:1, 0:1) - 2:4 posle penala, prvi meč 0:0

/Birmančević 80 - Jansen 1/

Galatasaraj - Olimpija 1:0 (1:0), prvi meč 3:0

/Ikardi 24/

TSC - Braga 1:4 (1:4), prvi meč 0:3

/Rakonjac 40 – Pici 9, Bruma 13, Đalo 16, Al Musrati 20/

Servet - Rendžers 1:1 (1:0), prvi meč 1:2

/Kutesa 22 – Tavernije 51/

Šturm - PSV 1:3 (1:2), prvi meč 1:4

/Boving 26 – Verman 32, De Jong 40, Pepi 85/

Marselj - Panatinaikos 2:1 (2:1, 2:0) - 3:5 posle penala, prvi meč 0:1

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČ

Utorak

Dinamo Zagreb – AEK Atina 1:2 (1:0)

/Bulat 39 – Cuber 59, Jalanopulos 90/


tagovi

Slovan BratislavaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara