Haziza, ©AFP
Haziza, ©AFP

Makabi u 92. minutu pokvario debi u Olimpijakosu nesuđenog Zvezdinog pojačanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 21:19

Klub iz Haife do remija (1:1) stigao u sudijskoj nadoknadi uz ogromnu dozu sreće

Idealan početak Olimpijakosa i rano vođstvo bili su dovoljni da zadovolje apetite šampiona Grčke, a kazna za pristup stigla je u drugom minutu sudijske nadoknade te je Makabi Haifa na svom terenu u okviru prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izbegao poraz (1:1) i očuvao nadu pred put u Pirej.

Uprkos zapaženim rezultatima u Evropi koje Olimpijakos niže iz sezone u sezonu, čak i četiri uzastopna proleća koja je tim iz Pireja izborio nisu uspela da poprave poziciju grčkih predstavnika u UEFA takmičenjima, te su crveno-beli drugu godinu zaredom učešće počeli iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Izabranici Pedra Martinsa sezonu su otvorili na gostovanju u Izraelu, odnosno Haifi gde su golom Filipa Sinkernagela načeli rivala, međutim domaćin je pasivnu igru Grka zadovoljnih minimalnim vođstvom uspeo da kazni u sudijskoj nadoknadi i pogotkom Doleva Hazize uz splet (ne)srećnih okolnosti

Lošu reakciju odbrane domaćina u 7. minutu iskoristio je Soareš da uputi udarac sa oko 20 metara, međutim Brazilac je pogodio stativu, a lopta se potom odbila do njegovog saigrača koji je iz popravnog bio precizan i matirao Koena. Pogodak Olimpijakosa bio je povod da Grci opreznije pristupe nastavku, dok je dodatno motivisao izraelskog predstavnika. Uprkos inicijativi, Makabi nije uspevao sve do završnice utakmice da pronađe rupu u odbrani rivala, ali je ofanziva urodila plodom u sudijskoj nadoknadi i to uz mnogo sreće koja je bila na strani Izraelaca.

Haziza je u drugom minutu sudijske nadoknade oprobao udarac, Sise je uspeo da blokira šut, a lopta je potom ponovo stigla do Izraelca koji je okrenut leđima ka golu rivala, u visokom luku poslao u malu mrežu. Iako je utisak da je krilni napadač imao želju da uposli nekog od saigrača uspeo je da matira protivničkog golmana i tako očuva nadu Makabija da bi mogao da postane prvi klub koji je zaustavio Olimpijakos u drugom kolu kvalifikacija za evropska takmičenja posle pet rivala koji su poklekli pred crveno-belima u istoj fazi takmičenja.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 2. KOLO

Utorak

Pjunik - Didelanž 0:1 (0:0)

/Hađi 72 pen/

Karabag - Cirih 3:2 (2:0)

/Borges 17, Vađi 36 i 65 - Kamberi 65, Krejezi 87 pen/

Žalgiris - Malme 1:0 (0:0)

/Ourega 49/

Ludogorec - Šamrok 3:0 (2:0)

/Sotiriju 26, 35, Šinto 90+4/

Midtjland - AEK Larnaka 1:1 (0:0)

/Svjatčenko 84 - Đurčo 81/

Linfild - Bodo Glint 1:0 (0:0)

/Milar 83/

Dinamo -Škupi 2:2 (1:1)

/Ademi 44, Petković 86 - Inasio 25, Čepaz 89/

Sreda

HJK Helsinki - Viktorija Plzen 1:2 (0:1)

/Radulović 50 - Šori 6, Kopic 57/

Makabi Haifa - Olimpijakos 1:1 (0:1)

/Haziza 90+2 - Sinkernagel 7/

Dinamo Kijev - Fenerbahče u toku

Ferencvaroš - Slovan Bratislava u toku

Maribor - Šerif u toku


tagovi

Filip SinkernagelOlimpijakosMakabi HaifaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara