(© Star sport)
(© Star sport)

Maki Banjak napustio Kairat, ide u Premijer ligu Rusije

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.01.23. | 11:45

Nekadašnji štoper Partizana pred potpisom za Nižnji

Došlo je vreme da posle godinu i po dana u Kazahstanu Maki Banjak ponovo promeni sredinu. Kamerunski štoper napustio je bazu Kairata i nalazi se pred potpisom za Nižnji Novgorod.

Zvaničnici Kairata potvrdili su da Banjak više nije u njihovom taboru, da mu je dozvoljeno da potpiše za drugi klub, lokalni mediji javljaju da je izabrao Rusiju kao narednu destinaciju. I to Nižnji Novgorod, koji posle odlaska trenera Mihaila Galaktionova u moskovsku Lokomotivu želi da osveži ekipu, pa je jedan od izbora novog šefa stručnog štaba, Artjom Gorljova upravo Banjak.

Izabrane vesti

Nekadašnji štoper Partizana je za Kairat odigrao 34 utakmice, na njima postigao jedan gol, ispostavilo se i značajan, jer je leta 2021. pogodio protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona za pobedu nad prvakom Srbije.

Kasnije su Banjaka mučile povrede, u poslednje dve utakmice minulog prvenstva nije igrao i izrazio je želju da se oproba u drugom klubu. Doduše, umesto borbe za vrh tabele u Kazahstanu, sa Nižnji Novgorodom će pokušati da izbori opstanak u Premijer ligi Rusije, jer se ekipa posle 17 kola nalazi jedno mesto iznad crvene zone.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Maki BanjakNižnji NovgorodKairat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara