Maki Banjak zvanično u Topoli: Barsin đak adut TSC-a za Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 21:29

Maki Banjak dve godine u Bačkoj Topoli.

Nije još završio aktuelnu sezonu vicešampion Srbije, a već uveliko razmišlja o ekipi za naredno leto. Jer, pozicija na kojoj se trenutno nalaze Topolčani garantuje minimum Ligu konferencije, prethodno plej-of Lige Evrope. Iz tog razloga odlučila se uprava kluba iz Bačke Topole na iskustvo, te je, kako je i najavljeno, ugovor sa timom sa severa Srbije potpisao nekadašnji polaznik La Masije i bivši fudbaler Partizana, Maki Banjak. On se na vernost obavezao dve godine, tačnije do leta 2026.

Povremeni reprezentativac Kameruna je rođen 1995. godine i posle prvih fudbalsik koraka na akademiji Samjuela Etoa otisnuo se put katalonskog giganta. Posle gotovo kompletne omladinske škole La Masije stigao je do B tima Barselone. Igrao je za Nant, Real Saragosu i Admiru Veker, nakon čega je došao u Ljubljanu gde je obukao dres Olimpije. Potom je usledio transfer u beogradski Partizan, gde je Banjaka i upoznala javnost u Srbiji. Parni valjak je izdvojio 500.000 evra za njegov dolazak, ali je nakon samo 16 utakmica u Mozzart Bet Superligi došlo do rastanka. Posle crno-belih, Kamerunac je nastupao za kazahstanski Kairat i ruski Nižnji Novgorod, dok je bez kluba je od januara 2024.

Izabrane vesti

Maki Banjak će timu Žarka Lazetića doprineti iskustvom, već je igrao kvalifikacije takmičenja UEFA, a sa timom iz Kazahstana se nadmetao i u grupnoj fazi Lige Konferencije. Za reprezentaciju Kameruna je debitovao 2015. i skupio je ukupno četiri nastupa. Pojačaće tako Topolčani svoju defanzivu, sa tim što će afrički centralni bek moći da nastupa za tim tek od naredne sezone, do tada će biti u trenažnom procesu. Mogao bi da posluži i kao zamena za nekoga od štopera, Nemanja Stojić je na meti nekoliko evropskih klubova, dok trenutnom kapitenu ekipe Goranu Antoniću na leto ističe ugovor.


tagovi

Maki BanjakTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara