(© Reuters)
(© Reuters)

Mala Barselona u Interu iz Majamija: Stiže i Alba, za čak sedam puta manju platu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 03:55

Iskusni levi bek putevima Mesija i Busketsa

Veliki broj zvezda, mahom veterana, otisnuo se u Saudijsku Arabiju. Zbog novca, sigurno ne zbog fudbala. Manji deo se okrenuo na drugu stranu sveta, s tim što su motivi Đordija Albe emotivni. Rešio je iskusni levi bek da prati stope Lionela Mesija i Serhija Busketsa, nekadašnjih saigrača iz Barselone, te će potpisati za Inter iz Majamija.

I to kao slobodan igrač, jer mu je završetkom prethodne sezone istekao ugovor sa Kataloncima, među kojima je proveo 14 godina, a kako je sad vreme za mlađe snage na Nou Kampu, tako nema više mesta za dugogodišnjeg reprezentativca Španije. Ima dovoljno prostora i volje u MLS ligi, koja ga čeka raširenih ruku.

Izabrane vesti

I to za siću, maltene. Prema informacijama američkih medija, Alba bi na novoj adresi trebalo da zradi 1.600.000 dolara po sezoni. Po sadašnjem kursu, to je svega 1.470.000 evra. Primera radi, u Barseloni je primao 10.500.000 godišnje. Velika je razlika, ali MLS ima restrikcija po pitanju budžeta, na sve to je klub u vlasništvu Dejvida Bekama angažovao Mesija i Busketsa, od ranije su tu napadač Leandro Kampanja i centralni vezista Rodolfo Pisaro, pa će Alba morati da se zadovoljni skoro, pa minimalcem.

Njemu je najbitnije da igra. I da ima s kim. Inter jeste poslednji na tabeli Istočne konferencije, skupio je svega 17 bodova iz 20 utakmica, devet koraka je udaljen plej-ofa, 14 mečeva pre kraja osnovnog dela sezone. No, kad se na terenu pojave Mesi, Buskets i Alba trebalo bi da bude druga priča.

Dok su igrali zajedno u Barseloni osvojili su 16 pehara.


tagovi

MLSmls ligaBarselonaĐordi AlbaInter Majami

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara