Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)
Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)

Malbašić animira Vošin napad, isplivale boljke poslednje linije

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 14:52

Najbolja odbrana kapitulirala posle 390 minuta

(Od dopisnika MOzzart Sporta iz NOvog Sada)

Od starta sezone Mozzart Bet Superlige Lale su prikazivale lepršavu igru, u početna četiri kola krunisanu deset bodova. Nova energija u klubu prenela se i na navijače, kojih u proseku 5.000 dolazilo na “Karađorđe”. Posle toga odlaganje duela prošle runde sa Crvenom zvezdom, zbog obaveza šampiona na evropskoj sceni, te dvonedeljna pauza kao da nisu prijali Staroj dami, koja je u Lazarevcu protiv Kolubare u prvom poluvremenu prikazala najlošijih 45 minuta ove sezone.

Izabrane vesti

Nije bilo one prepoznatljive energije, agresivnosti i dovoljno ofanzivnih akcija  na koje su navijači navikli u prethodnim mečevima, pa su na kraju morali da se zadovolje bodom iz (2:2). Doduše, i Kolubara je bila disciplinovana, odbijala pokušaje Simića, Baraja i Nikolića, a onda su izabranici Milana Rastavca primili i prvi pogodak i prvi put ove sezone morali da jure rezultatski zaostatak. Ulazak u igru Filipa Malbašića umesto Mihajla Neškovića značajno je promenio stvari u napadu. Pogodio je sa izmenom pomoćni trener Miloš Bašić (vodio tim zbog bolesti Milana Rastavca), jer je povratnik u Vošu razdrmao ofanzivce, razigrao Simića i Nikolića, već posle deset minuta igre asistirao Veljku Simiću za njegov četvrti pogodak ove sezone. U prošlom kolu Malbašiću je isto toliko vremena trebalo da postigne gol, a sad je još jednom pokazao da će biti dobro pojačanje Lala.

Efikasniji i razigraniji napad doneo je preokret Novosađanima, pošto su jednostavno matirali odbranu Kolubare u tri poteza, ali su u ovom meču isplivale i boljke odbrane. Čvrsto je izgledala poslednja linija novosadskog tima u prethodnim susretima, posebno je dobro sarađivao tandem Jeličić – Traore, ali ovog puta nije bilo tako. Odbrana nije bila na nivou. Nije najbolje izdanje pokazao ni Marko Bjeković, drugu utakmicu zaredom počeo umesto Milana Lazarevića na desnom beku, iako se za skrivljen penal donekle iskupio asistencijom Nikoliću za vodeći gol.

Gotovo 390 minuta je odolevala poslednja linija Lala, da bi u Lazarevcu poklekla  dvaput. Doduše, prvi gol je bio sa bele tačke, ali direktni krivci za penal bili su odbrambeni fudbaleri: Traore je izgubio loptu na sredini, na delu terena gde se to nikako ne sme, a Bjeković nespretnom reakcijom skrivio najstrožu kaznu. Kada je Vojvodina imala pobedu u svojim rukama, opet je zakazala odbrana: loša reakcija posle centaršuta iz prekida i Lazar Carević je morao još jednom da vadi loptu iz mreže.

Na “Karađorđu” veruju da je u Lazarevcu bio samo loš dan i da će se već u narednom kolu protiv Mladosti iz Lučana demonstrirati prepoznatljiva igra – čvrsta odbrana i agresivan napad – i osvojiti nova tri boda.




tagovi

FK VojvodinaFilip Malbašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara