Baji, Dijalo i Tanganga (©Reuters, ©AFP)
Baji, Dijalo i Tanganga (©Reuters, ©AFP)

Maldini i Masara u potrazi za štoperom: Botman nerealan, Baji i Dijalo u fokusu, čeka se Paratićijev odgovor

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 10:26

Direktori Rosonera "razleteli" se po Evropi u potrazi za adekvatnim rešenjima kako sezona ne bi bila izgubljena

Milanove šampionske ambicije ozbiljno su ugrožene posle neviđene greške sudije Marka Sare u porazu od Specije (1:2), još i više sa gubitkom dvojice startnih štopera na duži vremenski period. Simon Kjer verovatno je završio sezonu posle odrađene artroskopije, dok će Fikajo Tomori biti odsutan bar mesec dana takođe zbog povrede kolena, što je u klubu aktiviralo alarm za uzbunu.

Iz tog razloga direktori Paolo Maldini i Frederik Masara razleteli su se po Italiji i Evropi u potrazi za adekvatnim rešenjima kako sezona ne bi bila izgubljena. Počelo se od Nikole Milenkovića i Bremera, pa se prešlo na Svena Botmana koji je otpao posle nedavne izjave predsednika kluba Olivijea Letanža da Holanđanin sigurno ostaje do kraja sezone, dok su sada tri imena u fokusu - Viktor Baji, Abdu Dijalo i Džafet Tanganga.

Izabrane vesti

Baji je u ovom trenutku možda i najbliži prelasku na San Siro. Posle najnovijih razgovora sportski sektor Mančester junajteda voljan je da pusti reprezentativca Obale Slonovače na pozajmicu do kraja sezone, što je zapravo ono što Maldini i Masara traže pošto Milan ne može da ide više od toga ove zime. Najveća prepreka u realizaciji ovog posla sada je zapravo činjenica da se Baji nalazi u Kamerunu na Kupu afričkih nacija i na turniru bi mogao da ostane možda čak i do samog kraja što je 6. februara, a to Milanu ne odgovara. Rešenje u odbrani potrebno je što pre.

Nedelja, 20.45: (2,65) Milan (3,25) Juventus (2,90)

Zbog toga Milan paralelno vodi pregovore sa još dve strane. Prva je Pari Sen Žermen za Abdua Dijaloa, druga Totenhem za Džafeta Tangangu. Dijalo je u istom sosu kao Baji – igra Kup afričkih nacija sa Senegalom koji je na papiru možda i glavni favorit za osvajanje titule. Osim toga PSŽ oteže u pregovorima, jer bi Dijaloa pustio, ali ne na pozajmicu sa otkupom, nego odmah za sumu između 20.000.000 i 25.000.000 evra. Upravo iz tog razloga je Baji draži Milanovim rukovodiocima, mada reprezentativne obaveze koče realizaciju transfera.

Zato se već neko vreme radi i na eventualnom dolasku Tangange. Maldini i Masara su prve kontakte sa agentom Robertom de Fantijem uspostavili još u decembru, dok su razgovori dva kluba usledili tek u sredu. E sad... Totenhem jeste otvoren za Tanganginu pozajmicu, Milan bi se čak obavezao da otkupi mladog štopera koji je uglavnom u drugom planu kod Antonija Kontea, o čemu se takođe pregovara. Pominje se suma od oko 25.000.000 evra. Samo što navodno Tangangi ne ide iz Londona, uprkos manjku vremena na terenu i riziku da igra manje do kraja sezone. S druge strane kritičari veruju da dovođenje Tangange ne bi napravilo posebnu razliku u odnosu na Kalulua i Gabiju. No, engleski štoper je cenjen kod Milanovih emisara.

Milan ima nekoliko otvorenih frontova, u svakom postoji realna prepreka za realizaciju, ali rešenje mora da se pronađe. U suprotnom, upitan bi bio čak i plasman u Ligu šampiona...



tagovi

Abdu DijaloDžafet TangangaErik BajiZimski prelazni rok 2022MilanMančester JunajtedPari Sen ŽermenTotenhem

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara