Ivan Ilić (Reuters)
Ivan Ilić (Reuters)

Maldini je očaran mladim Srbinom, uverio se i uživo

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.10.21. | 10:55

Mogao bi da bude idealna zamena ako Frank Kesi napusti klub

Milan je verovatno jedan od retkih velikih klubova u kojima nikada nije igrao srpski reprezentativac. A mnogi su se povezivali sa dresom slavnih Rosonera. Samo u poslednjih godinu ili dve su se kao želje sportskog sektora Milana pominjali naši štoperi Mikola Milenković i Matija Nastasić, vezista Sergej Milinković Savić, napadači Dušan Vlahović i Luka Jović, a nedavno i mladi Zvezdin prvotimac Marko Lazetić… Ipak, iz ovih ili onih razloga nikada nije došlo do realizacije transfera i Milan ostaje da čeka na prvog Srbina u crveno-crnom dresu.

To bi mogao da bude Ivan Ilić.

Izabrane vesti

Fudbaler Verone je jedan od najinteresantnijih mladih vezista u Seriji A i već drugu sezonu igra u sjajnoj formi. Minulog vikenda je sa Veronom gostovao na San Siru, nije osvojio bodove, ali jeste poštovanje Paola Maldinija.

Kako pišu lokalni portali bliski sedmostrukom prvaku Evrope, Milanov legendarni kapiten i aktuelni direktor je očaran Ilićevim kvalitetima.

Pratio je Ilića još ranije, a u subotnjem okršaju se i uživo uverio da je reč fudbaleru impresivnih kvaliteta. Ilić je u prvom poluvremenu bio jedan od najboljih u ekipi Veroninom koja je na San Siru vodila sa 2:0. Rosoneri su kasnije uspeli da preokrenu na 3:2 uz priličnu dozu sreće ali Ilićev status u Maldinijevim očima se nije promenio. Direktor Rosonera se pred saradnicima posle meča izrazio nizom pohvala na račun srpskog veziste, a lokalni mediji smatraju da Milan neće propustiti priliku da ispita teren oko transfera srpskog veziste.

Iako ima samo 20 godina, Ivan Ilić već ima ozbiljno evropsko iskustvo.

Skauti Mančester Sitija su ga otkrili još u omladincima Crvene zvezde i engleski klub ga je kupio u paketu sa bratom Lukom za 5.500.000 evra. Kako to obično biva sa mladim talentima, Siti ga je prvo ostavio u Zvezdi kao pozajmljenog igrača uz uslov da odigra određen broj utakmica, ali taj uslov nije ispunjen, pa je i Zvezda morala da plati određene penale. Potom se pola godine preselio na pozajmicu u Zemun da bi ga Siti u leto 2019. prosledio na pozajmicu u redove holandskog drugoligaša Bredu. Tamo je kao 18-godišnjak odigrao standardno sezonu, ostavio jako dobar utisak i potom se odlučio za novi korak napred.

Došao je na pozajmicu u Veronu gde se odmah izborio za mesto startera kod hrvatskog trenera Ivana Jurića i u debitantskoj sezoni postao nezamenjiv šraf Verone koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi. Klub sa Bentegodija je letos odlučio da ga otkupi po ceni od 7.500.000 evra i potpiše sa njim ugovor do 2026. godine. Kao nagrada je stigao i prvi poziv Dragana Stojkovića Piksija u A selekciju Srbije.

Ilić je standardan i u ovoj sezoni, većinu mečeva je odigrao po 90 minuta, a iako igra na poziciji zadnjeg veznog, već je uspeo da postigne jedan gol i sakupi tri asistencije u Seriji A. Treći je asistent lige iza Barele iz Intera i Luisa Alberta iz Lacija.

U subotu protiv Milana je otvorio meč sjajnim šutem koji je golman Tatarušanu jedva zaustavio, dominirao je sredinom terena u prvom poluvremenu i bio jedan od najbolje ocenjenih igrača Verone. Milanov direktor Maldini je video sve što je želeo i Ilićevo ime je podebljano u njegovom tefteru.

Rosoneri se poslednjih godina uglavnom odlučuju za ulaganje u mlade igrače uz tek poneko iskusno ime poput Ibrahimovića i Žirua. Ilić se uklapa u taj profil igrača, a uklopio bi se i u Milanove planove ako Frank Kesi napusti klub. Ponajbolji vezista Milana još nije produžio ugovor koji mu ističe narednog leta i sve je izvesnije da će napustiti klub kao slobodan igrač poput Donarume i Čalhanoglua prošlog leta. Milan bi u tom slučaju bio prinuđen da dovede zamenu jer trener Pioli forsira sistem sa dvojicom centralnih veznih. Tu su pored Kesija još Tonali, Benaser, Krunić i Bakaojoko koji je pozajmljen i veliko je pitanje da li će biti otkupljen.

Još se u Italiji ne spekuliše oko moguće cene Ilićevog transfera, ali ne treba smetnuti s uma da i Mančester Siti ima povratnu klauzulu da otkupi Ilića nazad po fiksnoj ceni i da mu pruži šansu ili da ga eventualno preproda po većoj ceni. Takođe, Ilićev status bi drastično mogao da promeni i epilog Veronine sezone. Iako su Đaloblu prethodne dve sezone beležili rezulate iznad očekivanja i bili daleko od borbe za opstanak, ove sezone deluje da neće biti tako spokojni i da ih čeka žestoka bitka za prvoligaški status. Eventualno ispadanje Verone bi definitivno otvorilo vrata Ilićevom transferu.


tagovi

Ivan IlićPaolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara