Maldinijeva metla počistila 3/3! Odlazi i poslednji precrtani

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 14:22

Lacio dovodi Argentinca

Milan je u prelazni rok ušao sa planom da dovede tri pojačanja i reši se trojice koji su višak.

Plan dovođenja je vrlo brzo ostvaren, pa je odbranu pojačao Tomori iz Čelsija, vezni red Meite iz Torina, a špic Mario Mandžukić. Što se odlazaka tiče, trener Pioli je odavno stavio do znanja da ne računa na štopere Lea Duartea i Matea Musakija, kao i desnog beka Andreu Kontija, pa je direktor Paolo Maldini radio na njihovim odlascima.

Izabrane vesti

Milan se prvo rešio Duartea koji je pozajmljen Bašakšehiru, potom je Konti otišao u Parmu, a danas je Milan napokon uspeo da se reši i Matea Musakija. Jednog od promašaja iz onogo katastrofalnog prelaznog roka leta 2017. godine. Dogovoren je njegov transfer u Lacio.

Musakio je imao ugovor sa Rosonerima do kraja sezone ali je bio spreman da ga presedi na tribinama i nije želeo da ode. Odbijao je ponude Đenove, Parme, turskih klubova, Viljareala... Iako mu je Pioli jasno stavio do znanja da neće igrati. Sudbina je htela da prošlog vikenda u debaklu od Atalante odigra prvi meč za Milan posle skoro godinu dana. I poslednji u crveno-crnom dresu.

Kada je stigao poziv iz Lacija, Musakio je promenio mišljenje i rešio da ipak ode iz Milana šest meseci pre isteka ugovora. Nebeskoplavi su bili u paničnoj potrazi za štoperom jer se povreda Luiz Felipea ispostavila ozbiljnija nego što se mislilo. Lacijali su tražili jeftinog, a iskusnog štopera. Odbio ih je Sokratis Papastatopulos, pominjali su se Todibo i Maksimović kao opcije i na kraju su rešili da krenu po Musakija.

Milanu su ponudili 1.000.000 evra za obeštećenje što su Rosoneri oberučke prihvatili jer su se već bili pomirili da neće dobiti ni centa za štopera kojeg su pre tri i po godine platili 18.000.000 evra Viljarealu. A još isplativije je im je što su se rešili njegove plate od 2.000.000 evra godišnje. Odnosno, nekih 1.000.000 evra koliko bi mu pripalo do kraja sezone. Argentinac je bio sedmi najplaćeniji igrač u ekipi, a nije bilo nikakve koristi od njega.

Lacio je preuzeo celu platu na sebe, a ugovor traje do kraja sezone. Uz opciju da se produži na još dve godine sa platom 2.000.000 evra godišnje ako Argentinac zadovolji. Musakio će u popodnevnim časovima doputovati u Rim, večeras i sutra odraditi lekarske preglede i potpisati ugovor. 

Tako su na kraju u Milanu od pojačanja iz užasnog prelaznog roka vrednog 250.000.000 evra ostali samo Hakan Čalhanoglu i Frank Kesi. Inače, klub sa San Sira je privremeno napustio i maldi napadač Lorenco Kolombo koji se preselio na pozajmicu u drugoligaša Kremoneze.


tagovi

Mateo MusakioZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara