(AFP)
(AFP)

Maler za Špance: Isko ne ide na EURO

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 16:24

Betisov ofanzivni vezista doživeo prelom potkolenice

Odlična sezona u zeleno-belom dresu ipak neće biti krunisana nastupom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Isko je blistao u dresu Betisa (proglašen za igrača utakmice na 19 od 29 ligaških susreta), ali neće biti u prilici da pomogne klubu u najbitnijim duelima i borbi za nastup u evropskim takmičenjima naredne godine, posledično tome ni na kontinentalnom turniru koji počinje za manje od mesec dana.

Stigao je dugo očekivani poziv u nacionalni tim, Luis de la Fuente je pre nekoliko dana pohvalno pričao o bivšem asu Reala, ali sjajni ofanzivni vezista neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru. Razlog je povreda kosti potkolenice. Detaljni pregledi će utvrditi da li je operacija neophodna, ali kakva god da bude procena lekara izvesno se 32-godišnji vezista neće vraćati na teren do početka naredne sezone.

Izabrane vesti

Veliki je to gubitak za Betis, Iska i špansku reprezentaciju. Isko je samo jednom nosio dres nacionalnog tima na velikim takmičenjima, na Svetskom šampionatu u Rusiji 2018, dok na Evropskim prvenstvima nikad nije učestvovao. Kada se uzme u obzir činjenica da Španac ima 32 godine, pitanje je da li će opet doći u priliku da predstavlja naciju na kontinentalnoj smotri.

Španac je u klub sa stadiona „Benito Viljamarin“ došao kao slobodan igrač prethodnog leta, a na 36 utakmica u svim takmičenjima ima učinak od devet golova i sedam asistencija.

Isko je dobio udarac u prvenstvenom duelu protiv Las Palmasa i iz igre je morao da izađe u 39. minutu kada ga je zamenio još jedan prekaljeni vezista u redovima tima uz Sevilje, Nabil Fekir.

Ostaje da se vidi ko će ga zameniti na spisku selektora De la Fuentea.


 



tagovi

Isko AlarkonBetisFudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara