Mali Mijatović napunio oči Delijama pred Monte Karlo, Pešić ponovo probio bunker! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 18:49

Crveno-beli sigurni protiv Kolubare u 17. kolu Mozzart Bet Superlige – 2:0

Mali Bekam je napunio oči zvezdašima uoči puta u Monte Karlo! Mučila se Crvena zvezda u prvom poluvremenu duela u Lazarevcu, naišla na tvrd defanzivni blok, a onda se uhvatila proverenog recepta. Kada god se tim MiloŠa Milojevića uhvati u koštac sa bunkerom, tu je Šilja Pešić. Tako je bilo protiv Vojvodine, Radničkog i ove večeri u sudaru sa Kolubarom. Peti oktobarski pogodak Pešića olakšao je posao crveno-belima i pojačao individualni prikaz novog projekta kluba, Jovana Mijatovića – 2:0

Tinejdžer koji je tokom rane jeseni bio najbolji igrač Grafičara, potom blistao u omladinskom timu Crvene zvezde, pokazao je na najvećem ispitu u karijeri da je satkan od ozbiljnog materijala. Školski je namestio šansu Ivaniću, stalno tražio put ka afirmaciji i konačno dočekao veliki treuntak. Prvi start i prva asistencija ka Aleksandru Pešiću.

Izabrane vesti

Imaće sigurno popularni Bekam šta da u nastavku sezone ponudi Milošu Milojeviću. Pored Mijatovića lepo veče u Lazarevcu imao je Kalifa Kulibali, koji je postigao prvenac na asistenciju El Fardu Bena.

Svi su očekivali, vođeni ranijim duelima dva kluba, da će Crvena zvezda da slisti Kolubaru i bez nervoze i velikog utroška energije krene ka odlučujućoj evropskoj utakmici u Monte Karlu! Ipak, kao kragujevački Radnički i Lazarevčani su znali kako da de suprostave postavi Miloša Milojevića bez Aleksandra Kataija, Osmana Bukarija, Nemanje Milunovića i Stefana Mitrovića.

Zaslužio je pohvale trener crveno-belih pošto je na poziciju polušpica uvrstio tinedjžera Jovana Mijatovića, koji je bio ključni fator Zvezdine ofanzivne kreacije u prvom poluvremenu. Dobro su postavili igru domaćini, izdržali prvi nalet, udarce Srđana Mijailovića i Aleksandra Pešića, i potom bili vrlo pristojni ispred gola Stanivukovića. Sigurno je da su navijači Crvene zvezde očekivali lakši posao i mnogo bolju pred golom Kolubare.

Ali falile se ubitačne lopte Gelora Kange, kao i brzina u igri Crvene zvezde. Pored poseda lopte crveno-beli su malo toga napravili, uglavnom u režiji Jovana Mijatovića. Zvezdin tinejdžer je bio blizu asistencije polovinom prvog dela kada je vrhunski podvalio loptu Mirku Ivaniću, a Zvezin vezista promašio sa pet metara.

Međutim, Mijatović je napunio oiči navijačima Crvene zvezde. Pokazao je da bi mogao da predstavlja oružje na poziciji drugog špica, kada je ulazio u međuprostore, preuzimao odgovornost, nije se libio da šutira sa 25 metara. Za prisutnost u igri Mijatović je nagrađen u poslednjem minutu prvog poluvremena. Odlično je izdržao duele sa dvojicom igrača Kolubare i potom školski u nebranjeni deo poslao loptu ka Aleksandru Pešiću. Izbegao je ofsajd popularni Šilja i postigao peti gol u poslednja četiri meča.

Nastavio je Miloš Milojević da rotira i pored minimalnog vođstva, ukazao je šansu Lekoviću, Azarovu i Kulibaliju. Uspeo je visoki napadač da utera loptu u gol posle prodora El Fardu Bena i nagovesti buđenje, ukoliko uopšte ozbiljno računaju na njega za nastavak sezone.

Kolubara je bila nešto aktivnija u ofanzivi u drugom poluvremenu, ali su rutinski odradili posao.

KOLUBARA - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Pešić 45, Kulibali 49/

Lazarevac

Stadion Kolubare

Sudija: Aleksandar Živković

Kolubara (4-2-3-1): Stanivuković 6,5 – Janković 6 (od 71. Andrić -), Bakić 6, Azemović 5,5, Kočović 5,5 – Sadiković 5,5 (od 63. Vukušić -), Lončar 5,5 – Đokić 5,5 (od 63. Đuričković -), Milojević 6,5 (od 89. Vulin -), Ilić 5,5 - Kadrić 5,5 (od 89. Radosavljević -).

 Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić 6 (od 83. Bogdanović), Eraković 6,5 (od 46. Leković 6), Dragović 6,5, Rodić 6 (od 46. Azarov 6) – Mijailović 7, Kangva 6,5 – Ben 6,5, Ivanić 6 (od 63. Mustafa -), Mijatović 7 – Pešić 7 (od 46. Kulibali 6,5).

Igrač utakmice: Jovan Mijatović

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

/Ivanović 39, Docić 49p - Mijić 6, 80p/

Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost NS 2:0 (1:0)

/Čumić 20, Kabić 79/

Nedelja

Radnik - Spartrak 2:0 (0:0)

/Duronjić 55, Kunić 64/

Kolubara - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 45, Kulibali 49/

Mladost - Radnički KG u toku

19.00: (1,18) Partizan (7,25) Radnički Niš (15,0)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Jovan MijatovićMiloš MilojevićAleksandar PešićKalifa Kulibali

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara