Mali pokazao da će biti koska! Tunis preživeo promašeni penal i gol u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 21:58

Na kraju tri tima iz grupe F idu dalje na Kupu afričkih nacija

Mali je pokazao zašto ga mnogi smatraju favoritom iz senke na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Ekipa Mohameda Magasube vrlo autoritativno je prošla u narednu rundu, sa prvog mesta, pošto je u poslednjem kolu lako slavila protiv Mauritanija – 2:0.

Moglo je da bude mnogo, mnogo više. Ali posle sedam bodova u grupnoj fazi i jednog primljenog gola, jasno je da će Mali pun samopouzdanja dočekati meč osmine finala. Imaju čvrstinu, igru, i ozbiljan individualni kvalitet. Govore o tome i imena poput Traorea, Muse Dumbije, Hajdare i nesuđenog pojačanja Crvene zvezde na poziciji desnog beka Sacko.

Izabrane vesti

Večeras nisu imali previše razloga za brigu. Praktično sa pola snage su savladali simpatičnu Mauritaniju. Sve je postalo jasno već u drugom minutu kada je na asistenciju Dumbije pogodio Hajdara.

Maurtanija je za ovaj nivo fudbala ima suviše naivan tim. Videlo se to po detalju iz 49. minutu kada su defanzivci Maurtanije bez potrebe zaustavili Hajdaru u prodoru. Bio je to klasičan jedanesterac kojii je u pogodak pretvorio Kone.

Tunis je pošteno visio. Još jedna ekipa sa severa Afrike do sada je razočarala nastupom na ovogodišnjem turniru. U nadoknadi vremena pogotkom Jalova Gambija je slavila veliki trijumf (1:0) i potvrdila drugo mesto. Tunis se na mala vrata domogao naredne runde, pošto su mu tri boda bila dovoljna da na tabeli trećeplasiranih bude ispred Sudana i Sijera Leonea.

Svašta su preživeli Tunižani u večerašnjem meču. Pored primeljenog gola u sudijskoj nadoknadi, promašili su penal. Tačnije , najstrožu kaznu Jazirija odbranio je golman Gambije Gaj.

GRUPA F

Četvrtak

Gambija - Tunis 1:0 (0:0)

/Jalov 90/

Mali - Mauritanija 2:0 (1:0)

/Hajdara 2, Kone 49 pen/


 


tagovi

Kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara