Leandro Benegas (©AFP)
Leandro Benegas (©AFP)

Malo radosti na vidiku za Independijente ili Sentral Kordobu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 22:27

Crveni đavoli igraju sa Železničarima za plasman u osminu finala Kupa Argentine

Idućeg vikenda startuje druga faza argentinskog šampionata kroz Liga kup. U međuvremenu, pauzu između dva takmičarska formata, pojedini klubovi iz elitnog ranga iskoristili su kako bi ispunili svoje zaostale obaveze u redovnom Kupu Argentine. Među njima je i Independijente, jedan od velikana ovdašnjeg fudbala, čije posrnuće traje sada već čitave dve decenije. Popularni Đavoli iz Aveljanede na nacionalni trofej čekaju više od 20 godina, još od Aperture 2002, do koje ih je fantatičnim nastupima doveo Andreas Silvestra, a prve minute u seniorskoj konkurenciji ostvario sada već penzionisani Serhio Aguero.

Većina učesnika osmine finala Kupa Argentine poznata je već nedeljama, a za dva preostala mesta boriće se Lanus i Kolon, čiji je okršaj na programu nešto ranije noćas, odnosno Independijente i Sentral Kordoba čiji je susret zakazan za 02.30 po srednjoevropskom vremenu na neutralnom terenu stadiona Mario Alberto Kempes u Kordobi. U slučaju nerešenog rezultata tokom 90 minuta, odluka o upražnjenjenom mestu biće doneta izvođenjem jedanaesteraca, a pobednik iz ovog duela u narednoj fazi će se suočiti sa Estudijantesom iz La Plate.

Izabrane vesti

Independijente je u prvoj fazi ovog takmičenja uspeo da potpuno mirno prebrodi provincijskog niželigaša Siudad Bolivar rezultatom 3:0. Prva faza Kupa Argentine uglavnom postavlja timove iz prve lige, naspram mnogo inferiornih ekipa, gde uprkos statusu elitnog ranga gotovo uvek dođe do određenih iznenađenja. Tako su bez daljeg plasmana ostali Velez i Rosario Sentral, koji nisu uspeli da izađu na kraj sa niželigašima, dok je aktuelni šampion River Plejt, takođe eliminisan, istina od Taljeresa iz Kordobe, tima koji je završio kao viceprvak nedavno završenog prvenstva Profesionalne lige. Sa druge strane, Sentral Kordoba je takođe pobedila sa 3:0 skromni tim Komunikasionesa.

02.30: (2,10) Independijente (3,05) Sentral Kordoba (3,60)

Ove prve utakmice za Kup Argentine ne služe baš kao referenca, pa stoga moramo uzeti i druge parametre u obzir kako bismo definisali favorizovanje u obračunu između ovih timova. Poslednji put kada je izašao na teren, Independijente je pred svojom publikom izgubio od Boke Juniors 2:0, za poslednje kolo nacionalnog šampionata. Tim Rikarda Zjelinskog je imao apsolutno razočaravajuću sezonu i završio je među poslednjima u generalnom plasmanu, zauzimajući tek 24. mesto na tabeli sa 28 bodova, i sada već ima ozbiljno ugrožen koeficijent učinka koji ga lako može uvući u borbu za opstanak.

Sentral Kordoba je, sa druge strane, završila jednu poziciju iznad Dijabolos Rohosa, na 23. mestu sa 29 osvojenih bodova, takođe imajući loš učinak. Za istinu, od tima koji je nedavno stupio na najjaču scenu argentinskog fudbala posle više od četiri decenije, nije se mnogo ni očekivalo.

Dakle, ovo je sukob Crvenih đavola i Železničara koji su vrlo mirno prošli prvu fazu Kupa Argentine, ali su imali užasnu kampanju za nacionalno prvenstvo. Independijente je izgubio tri od poslednja četiri meča, dok Kordoba dolazi iz četiri uzastopna neuspeha, a u čak tri nije uspela da postigne gol. Inače, Independijente takođe nije postigao golove u utakmicama u kojima je poražen, a po svemu sudeći iz prethodno prikazanog, oba tima će i ovoga puta imati poteškoća u ofanzivi.

U direktnom obračunu između ovih timova 2023. godine Independijente je pobedio u gostima rezultatom 1:0. To je sučeljavanje koje možemo uzeti kao referencu, pošto se dogodilo nedavno, 16. jula. Brajan Martinez je postigao jedini gol za Aveljanedin tim krajem prvog poluvremena. Bio je to okršaj u kojem je Sentral Kordoba imala veći posed lopte, ali su obe ekipe imale nizak ofanzivni učinak, stvarajući tek nekoliko gol situacija, i lako se ovakav scenerio može ponoviti i u noćašnjem obračunu.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

ARGENTINA, KUP - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

Kolon - Lanus U TOKU

Sreda

02.30: (2,10) Independijente (3,05) Sentral Kordoba (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineIndependijenteSentral Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara