Mamić (© Star sport)
Mamić (© Star sport)

Mamić pred žreb za LE: Ne bih sa Zvezdom, bolje da zajedno stignemo daleko nego da rizikujem poraz Dinama

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 11:16

„Sad je već konstantna da crveno-beli igraju značajnu ulogu u Evropi“, kaže neformalni čelnik hrvatskog prvaka

Crvena zvezda sigurna na strani nenosilaca, Dinamo siguran mešu povlašćenim timovima. Moglo bi da se desi da se na žrebu šesnaestine finala Lige Evrope 14. decembra sudare kuglice sa imenima srpskog i hrvatskog prvaka, da prvi put posle raspada Jugoslavije gledamo okršaj crveno-belih i kluba iz Maksimira.

Moglo bi, pitanje je da li bi UEFA dozvolila tako nešto. Čak je i alfa i omega Modrih, Zdravko Mamić, protiv ideje da se dva kluba sretnu u prvoj eliminacionoj fazi drugog po važnosti kontinentalnog takmičenja. I taj stav obrazlaže rečima da bi jedan morao da ispadne, a kako kaže, voleo bi da odu što dalje.

Izabrane vesti

Ne bih voleo da se sretnemo u nokaut fazi. Želim da i oni i mi stignemo što dalje u Ligi Evrope. Osim toga, koliko god bih se radovao pobedi protiv Zvezde, toliko ne bih voleo da rizikujem da Dinamo izgubi od nje“, poručio je Mamić u izjavi za Informer.

Ispratio je neformalni čelnik Dinama igre i rezultate kluba sa stadiona „Rajko Mitić“. Ne samo ove, već i poslednje tri sezone.

Radujem se Zvezdinom uspehu, iz prostog razloga što sam srećan zbog uspeha svih klubova sa prostora bivše Jugoslavije. To se posebno odnosi na Zvezdu, koja je veliki klub. Sada je već konstantna da crveno-beli igraju značajnu ulogu u Evropi“.

Zvezda polako postaje ono što je Dinamo u Hrvatskoj. Vladar fudbala u državi.

„Zvezdu vodi moj veliki prijatelj Zvezdan Terzić. Prijatelji su mi i Dejan Stanković i Mitar Mrkela. Sa svima njima sam povremeno u kontaktu. Oduvek sam imao dobre odnose sa rukovodstvom Zvezde, još od vremena Vladimira Cvetkovića i Dragana Džajića. Uvek smo radili na normalizaciji odnosa između klubova i srećan sam zbog toga“, dodao je Zdravko Mamić.


tagovi

Dinamo ZagrebFK Crvena zvezdaZdravko MamićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara