Pioli sa Rebićem i Krunićem (©Reuters)
Pioli sa Rebićem i Krunićem (©Reuters)

MAMMA MIA! Korona u Milanu na dan derbija sa Juventusom

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 13:06

Velika šansa za Torineze da uhvate poslednji voz za titulu

San Siro će večeras od 20.45 biti u centru pažnje evropskog fudbala. Vodeći Milan dočekuje devetostrukog uzastopnog prvaka Italije, ali trenutno petoplasirani Juventus.

Gostima iz Torina ovo je poslednja prilika da se umešaju u trku za titulu, jer zaostaju čak 10 bodova za Rosonerima. Nema sumnje da nas čeka mnogo uzbuđenja, a najnovije vesti koje stižu iz Italije značajno povećavaju šanse Juventusa za pobedu.

Izabrane vesti

Ante Rebić i Rade Krunić su pozitivni na koronu, što znači da će Milan biti desetkovan u derbiju, kao i nekim narednim utakmicama pošto im predstoji najmanje 10 dana izolacije.

Izostanak pomenute dvojice nadovezao se na odsustvo povređenih Zlatana Ibrahimovića, Ismaela Benasera, Matea Gabije, Aleksa Salemakersa i suspendovanog Sandra Tonalija, tako da će Stefano Pioli biti u velikom problemu da sastavi tim za večerašnju utakmicu.

Rebić je bio predviđen za startno levo krilo ili centarfora, a Krunić u vezi. Međutim, to više nije opcija, a novo rešenje biće teško pronaći.

Trener Pioli praktično jedva ima 11 igrača za startnu postavu. Iako je odbrana na okupu osim trećeg štopera Gabije, vezni red i napad su desetkovani.

Milan igra u formaciji 4-2-3-1 i Pioli za večerašnji meč ima samo jednog centralnog veznog - Franka Kesija. Ne može da računa na Benasera, Tonalija i Krunića pa je najverovatnija opcija da će Čalhanoglu biti spušten u vezu. A u napadu na četiri pozicije ne može da računa na Ibrahimovića, Salemakersa i Rebića pa mu ostaju samo Dijaz, Hauge, Kastiljeho i Leao.

Dakle, Piolijeve jedine preostale opcije sa klupe za vezni red i napad su 19-godišnji Danijele Maldini i 18-godišnji Lorenco Kolombo.

Druga opcija je da se desni bek Kalabrija prebaci na poziciju zadnjeg veznog sa Kesijem, a da njegovo mesto u odbrani zauzme Dalot. U tom slučaju bi Čalhanoglu ostao na poziciji "desetke", a jedan od trojice Dijaz, Hauge ili Kastiljeho bi počeli meč sa klupe.

Ako se Milan večeras izvuče neporažen, biće to pravo fudbalsko čudo!

Podsetimo da i Juventusu zbog korone fale bekovi Aleks Sandro i Huan Kvadrado, a zbog povrede napadač Alvaro Morata. Međutim, Juventusova klupa je mnogo duža i Pirlo će od rezervista moći da računa na Rabioa, Artura, Kuluševskog, Bernardeskija...



tagovi

Rade KrunićAnte RebićStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara