Radost igrača Tuluza (©Reuters)
Radost igrača Tuluza (©Reuters)

Mamurluk u Tuluzu: Za vikend osvojio prvi pehar u istoriji kluba, a već u utorak mora protiv Lansa

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 14:04

Gosti naoštreni da se dokopaju drugog mesta u francuskoj Ligi 1 i direktnog prolaza u Ligu šampiona, dok su domaći opijeni slavljem

Dok jedni slave i možda su opijeni posle fešte, drugi tek nameravaju da otvore šampanjac. Tuluz je za vikend osvojio Kup Francuske, prvi pehar u istoriji kluba, dok Lans ne odustaje od direktnog plasmana u Ligu šampiona. Nema još mnogo prilika za goste da se dokopaju drugog mesta, pa svaki sudar ima oreol odlučujućeg.

Lans je ove sezone bio veoma kvalitetan u Ligi 1. U međuvremenu, tim trenera Franka Eza bio je čak i kandidat za titulu. Trenutno je na trećem mestu, ali ima najveće šanse da ga zadrži i na kraju se dokopa kvalifikuja za Ligu šampiona. To bi bila zaslužena nagrada za sezonu sa mnogo pozitivnog razvoja u klubu. Ipak, Lans želi više, odnosno direktan prolaz u grupnu fazu kontinentalne elite, a to mu donosi druga pozicija u šampionatu.

Izabrane vesti

Kormilar Ez je uspeo da formira veoma stabilnu odbranu i sastavi tim na takav način da ga je skoro nemoguće pobediti. U poslednjih šest utakmica zabeleženo je pet pobeda i samo jedan poraz, protiv lidera lige i favorita za osvajanje titule PSŽ-a. Lans je takođe zabeležio 19 trijumfa u prvenstvu, ali izgleda mnogo slabije u gostima nego kod kuće.

21.00: (5,50) Tuluz (3,90) Lans (1,63)

Van svog stadiona je remizirao u polovini sukoba. Lans se često dobro drži na gostujućim utakmicama i ne prima mnogo golova, ali mu nedostaje moć koju razvija u domaćim sukobima. U poslednjem duelu tim sa severa zemlje savladao je kod kuće Monako sa 3:0.

U celoj sezoni Lans je doživeo samo četiri poraza i nijedan tim u ligi ih nema manje. Povrh toga, ima 25 primljenih pogodaka, i opet, nema boljeg tima kada je reč o defanzivi. Osim toga, klub igra fleksibilno, može da postavi bekovsku četvorku, ali i da igra sa tri centralna beka.

---------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Lans namerava da se približi drugoplasiranom Marselju i trenutno zaostaje četiri boda. U svakom slučaju ima šansu da ponovo svede zaostatak na minimum. U pretposlednjem kolu gosti su izgubili od lidera iz Pariza, ali su u onom pre toga značajno popravili raspoloženje i lako nadmašili Monako.

"Tuluz ima odličan tim. Ko to nije znao, saznao je u subotu. Ima zaista dobru sezonu", upozorio je gostujući strateg Frank Ez.

Tuluz i trener Filip Montanije proslavili su u Parizu pehar Kupa. Tim je igrao žestoko protiv Nanta, pobedio 5:1 i već na poluvremenu vodio sa 4:0. U Ligi 1, tim je na 13. mestu. Ovo nije loš rezultat, jer je ekipa tek došla u ligu. Tuluz je pobedio u četiri od poslednjih pet takmičarskih utakmica, a sve trijumfe je zabeležio u gostima.

Tuluz još nije u potpunosti osigurao opstanak. Trebalo bi da dobije još nekoliko bodova u da bi definitivno bio opstao.

"Voleo bih da se vratimo u grad pa da spavamo normalno, jer već u utorak moramo da igramo. Samo mislim da me niko neće slušati", nasmejao se trener Filip Montanije posle pobede u Kupu Francuske i velikog slavlja.

Srpski internacionalac Veljko Birmančević nalazi se u konkurenciji za susret sa Lansom.

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 33. KOLA

Utorak

21.00: (5,50) Tuluz (3,90) Lans (1,63)

Sreda

21.00: (2,30) Brest (3,40) Nant (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 1Francuska Liga 1Liga 1TuluzLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara