Nene i Dijego Souza (©AFP)
Nene i Dijego Souza (©AFP)

"Mamuti" i veliki prijatelji sad su rivali u borbi za Seriju A

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 23:05

Sa pune 42 godine Nene će biti glavni adut Žuventuda protiv Sport Resifea (utorak, 01) predvođenog Vagnerom Lavom i Dijegom Souzom u 32. kolu brazilske Serije B

Veliki derbi u brazilskoj Seriji B, meč koji bi mogao da odluči sastav Serije A u sledećoj sezoni. U okviru 32. kola sastaće se u noći između ponedeljka i utorka (01.00 časova po srednjoevropskom vremenu) dva konkurenta za promociju, Žuventud i Sport Resife.

Sport je trenutno treći na tabeli sa 55 poena, Žuventud četvrti sa bodom manje. Dakle, obe ekipe su trenutno iznad crte, pošto će u elitu da se plasiraju četiri najbolje ekipe posle 38 kola.

Izabrane vesti

Deluje idilično, ali svaki kiks bi mogao da bude skupocen, jer samo na njega čekaju Guarani (54 bodova), Novorizontino (53), Mirasol (52), Krusijama (51) i Vila Nova (51). Doduše, sve te ekipe imaju po odigran meč manje.

I Sport i Žuventud su u prošlom kolu prosuli po dva boda, tim iz Resifea je više zabrljao pošto je igrao kod kuće. Samo 3:3 sa slabašnom Ponte Pretom i Žuventudovih 1:1 sa Tombenseom imali su iski efekat – vratili su Mirasol u igru, a omogućili Vitoriji i Atletiko Gojanijenseu da malo mirnije uđu u preostalih šest kola šampionata.

01.00: (2,40) Žuventud (3,00) Sport Resife (3,00)

Krucijalna stvar kada su živci ovako zategnuti može da bude iskustvo lidera, koje ne manjka ni u Resifeu, ni u Kašijas do Sulu. Najbolji igrač Žuventuda je nekadašnji vezista Selte, Monaka, Espanjola, Pari Sen Žermena i Vest Hema, sada već 42-godišnji Nene. Iako je dobrano zagazio u petu deceniju, Nene je standardan ove sezone u Seriji B i na 25 mečeva postigao je sedam golova i zabeležio četiri asistencije.

S druge strane, u Sport Resifeu najvažniji igrač je nekadašnji reprezentativac Brazila Vagner Lav. Bivši centarfor Palmeirasa, Flamenga, CSKA Moskve, Monaka i Bešiktaša ima 39 godina, ali i pored toga je klasa za Seriju B. Iz 27 utakmica je postigao 11 pogodaka, uz to ima i tri asistencije.

Da igra uz Lava u napadu, u Resife je ovog leta pristigao još jedan veteran, Dijego Souza. Ovaj 38-godišnji centarfor je u Evropi imao kratak staž, u Benfici nije ni zaigrao za prvi tim, dok je u ukrajinskom Metalistu odigrao samo dve sezone. Ipak, u brazilskoj Seriji A je odigrao čak 439 utakmica i postigao 127 golova, uz 60 asistencija. Reč je o izuzetno pouzdanom fudbaleru, koji može da bude bitan faktor u preostalim mečevima.

Vagner Lav (©AFP)Vagner Lav (©AFP)

Uostalom, Souza je, iako zasad ima samo četiri nastupa, već direktno zaslužan za dva poena Sporta. Sredinom septembra je ušao u igru u finišu meča sa ABC-om i postigao gol u 90. minutu za konačnih 1:0.

Zanimljivo da su Souza i Žuventudov Nene veoma dobri prijatelji. Igrali su zajedno u Sao Paulu.

Šta da vam kažem više za tog 'mamuta'? On mi je veoma dobar prijatelj, sjajan momak, dobar. Ima ogromno srce. Kad ga vidite na terenu, izgleda kao da je neka baraba, mangup. Međutim, van terena on je sjajna osoba. Redovno se čujemo, nadam se da će imati još mnogo uspeha u karijeri“, poželeo je Nene Souzi pred njihov susret na terenu.

U prvoj utakmici ove sezone sredinom juna, pre dolaska Souze iz Gremija, Nene se nije proslavio protiv Sporta. Žuventud je izgubio u Resifeu sa 3:0, uz gol i asistenciju Vagnera Lava. Nene je na terenu proveo 66 minuta, izašao je iz igre malo pošto je njegov saigrač Žadson dobio crveni karton, a odmah za tim događajem Filipinjo treći put zatresao mrežu Žuventuda.

BRAZIL 2 – 32. KOLO

Utorak

01.00: (2,40) Žuventud (3,00) Sport Resife (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2NeneDijego SouzaVagner LavŽuventudSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara