Pogodak Džeja Rodrigeza...
Pogodak Džeja Rodrigeza...

Mančester je nekad bio klub: Tad je imao Fergusona i Vidića, sad ima Rangnika i Megvajera i ne liči ni na šta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 22:59

Junajted nije u stanju da pobedi ni najslabiji tim Premijer lige

Šta ostade od slavnog kluba... Nekad je imao trenera – zvao se ser Aleks Ferguson i kolege su pred njim drhtale - imao je i štopera – ime mu je Nemanja Vidić taj je bio stena sposobna da odbije sve nalete. Sad ima imitaciju na klupi i kiksaru u odbrani. U takvoj kombinaciji pravo je čudo kako je uopšte kandidat za plasman u Ligu šampiona, ali posle remija na Turf Muru ispustio je četvrto mesto na tabeli, zbog čega će morati da se pomuči da uopšte zaigra u Ligi šampiona.

Sa Ralfom Rangnikom i samo njemu poznatim idejama, te Harijem Megvajerom sklonim greškama nije uspeo da savlada ni najslabiji tim Premijer lige. Džaba mu vođstvo, naklonost tradicije i još jednom raspoloženi David de Hea. Ne može Španac toliko da odbrani koliko njegov kapiten (jedna od teško objašnjivih odluka savremenog fudbala) da zabrlja. Megvajer je otvorio put Džeju Rodrigezu da pogodi za izjednačenje posle kojeg će pritisak na Old Trafordu samo porasti – 1:1.

Izabrane vesti

To više nije smešno. Nije žalosno. Mančester je negledljiv, težak, iritantan. Skup zvezda i zvezdica bez vođe. Bez autoriteta, smisla, plana, ideje. Čak ni kad povede nije u stanju da „zatvori“ utakmicu. To mu se desilo minulog petka u FA kupu protiv Midlzbroa (ispao na penale), a ponovo u komšiliku, gde je fenjeraš trećim vezanim remijem makar malo popravio šanse u borbi za opstanak, a favorita ukočio u pokušaju da se domogne Lige šampiona. Još ga je u utorak veče pobedom nad Votfordom pretekao Vest Hem, a Totenhem i Arsenal bi mogli s njim bodovno da se poravnaju.

Jedino što je valjalo na Turf Muru za Crvene đavole jeste početak. Krenuli su odvažnije, sa više energije, pritisli autsajdera i preko Pola Pogbe poveli. Prethodno je poništen gol Rafaela Varana, kasnije i drugi njegovog kolege iz reprezentacije i malo ko je mogao da veruje da će gosti izvršiti klasično samoubistvo.

Za takve „poduhvate“ uvek je spreman Hari Megvajer. Očajno je reagovao po povratku iz svlačionice i početkom drugog poluvremena dozvolio Džeju Rodrigezu da postane prvi fudbaler Barnlija koji je zatresao mrežu Mančester junajteda na Turf Muru posle 658 minuta prvenstvenog fudbala. Mogao je na tu listu da se dopiše nešto kasnije i Vut Veghorst, mada je efektan šut Holanđanina ukrotio fenomenalni De Hea. Imao je golman Mančestera još jednu kvalitetnu intervenciju, ali nije imao dovoljno dobrih saradnika.

Čak ni Kristijana Ronalda, koga je Ralf Rangnik držao na klupi dve trećine meča. Kod Fergusona je redovno bio na terenu. I u listi strelaca.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Utorak (18.1.)

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)

/Vebster 60 - Zijeh 28/

Utorak

Njukasl - Everton 3:1 (1:1)

/Holgejt 37, Frejzer 56, Tripije 80 - Lasels 36ag/

Vest Hem - Votford 1:0 (0:0)

/Boven 68/

Barnli - Mančester Junajted 1:1 (0:1)

/Rodrigez 47 - Pogba 18/

Sreda

20.45: Norič - Kristal Palas

20.45: Mančester Siti - Brentford

20.45: Totenhem - Sautempton

21.00: Aston Vila - Lids

Četvrtak

20.45: Vulverhempton - Arsenal

20.45: Liverpul - Lester

***kvote su podložne promenama






tagovi

Džej RodrigezRalf RangnikHari MegvajerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara