(© MN Press)
(© MN Press)

Mančester Siti poslao Filipa Stevanovića u partnerski klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 12:46

Nekadašnji krilni vezista Partizana pred potpisom za Trou

Karijera Filipa Stevanovića nalazi se na nizbrdici. Probao je u Holandiji – nije uspeo. Pokušao je i u Portugaliji – ni tamo se nije snašao. Možda više sreće bude imao u Francuskoj.

Nova sredina nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije trebalo bi da bude Troa. Još nije zvanično, ali je posao pred realizacijom, jer je krilni fudabeler već stigao u kamp ovog kluba, odradio nekoliko treninga i očekuje se da uskoro potpiše za člana Lige 2.

Izabrane vesti

Ako se to desi, Stevanović će za plavo-bele igrati na pozajmici iz Mančester Sitija, za koji je vezan papirima do juna 2026. i koji je u obavezi da ga šalje na kaljenje, pošto je jasno da u prvom timu nema mesta. Tako je odmah po potpisu za Građane, vrednom 6.500.000 evra, ostao na pozajmici u Partizanu, potom igrao u Herenvenu i Santa Klari, mada na poslednje dve adrese je skupio svega 1.267 minuta takmičarskog fudbala za dve sezone. Premalo u poređenju sa talentom nagoveštenim dok je bio u Humskoj.

Doduše, za Stevanovića još ima vremena. U septembru će proslaviti tek 21. rođendan i možda će mu igranje za Troa pomoći da sazri. Iskušenja su svakako velika, jer je Druga liga Francuske, u koju je ekipa ispala proletos, fizički izuzetno zahtevna. Prilgođavanje na novu sredinu mogao bi da mu olakša Luka Ilić koji se po isteku pozajmice u TSC-u vratio u Trou. Da li privremeno ili trajno ostaje da se vidi.

Troa je, inače, pripadnik Siti grupe, klub je u partnerskom odnosu sa Mančesster Sitijem, koji maltene na svakom kontinentu ima filijalu i tako razigrava igrače koji nisu blizu seniorskog sastava.


tagovi

Liga 2francuska liga 2Filip StevanovićLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara