Mane se budi: Ne, ne, nije to-to, mogu još bolje

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.22. | 12:25

"U čemu tačno? U svemu"...

Nikada nije trebalo da bude zamena za Roberta Levandovskog, a od starta ga tako gledaju. Čak ga je i trener Julijan Nagelsman umesto na levo krilo gurao u sam špic napada. Nije išlo. Shvatio je ubrzo mladi stručnjak da Bajern mnogo bolje izgleda kada u startnih 11 ima klasičnog centarfora, pa makar on i ne bio od vrhunske klase. Otvorilo se tako mesto za Erika Maksima Čupa Motinga, ali je usput profitirao u Sadio Mane.

I dalje to nije ono što od njega u Minhenu očekuju. I dalje u oči upada njegova brzopletost u određenim situacijama, naivno upadanje u ofsajd zamke i nerazumevanje sa saigračima što rezultira nepreciznim pasovima, međutim napredak je jasno vidljiv.

Izabrane vesti

Uostalom, 11 golova na prvih 20 utakmica i nije tako slab učinak za novajliju. Kada se na to doda da mu je VAR poništio šest pogodaka - čak respektabilan učinak.

Juče protiv Majnca Senegalac je pružio jednu od najboljih partija otkako je došao u Minhen i zakružio je s golom i dve asistencije. Ali i sam je svestan da još nije na maksimumu mogućnosti.

"Ne, ne, nije to-to. Mogu još bolje", uveravao je Mane novinare nakon utakmice. "Uvek se trudim da radim za tim, pokušavam da asistiram, da postižem golove, želim da pobeđujemo. I ponavljam - uvek želim i mogu bolje. U čemu tačno? U svemu! Ja sam neko ko želi da uči i unapređuje se svakog dana. Tako da mislim da i dalje mogu da napredujem, da bude bolji igrač nego što sam bio juče".

O promeni pozicije Mane je kazao:

"Ceo život igram levo krilo. Ali ako budem potreban kao špic ili desnio krilo - tu sam. Igraću".

Bajern trenutno ima niz od šest pobeda i u utorak ga očekuje poslednji meč u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Intera. Idućeg vikenda sledi mu gostovanje Herti.


tagovi

Sadio Mane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara