©Star Sport
©Star Sport

Manojlović blistao u Ivanjici, Grafičar zaustavio Javor

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 18:22

Odlične partija mladog čuvara mreže, ali i njegovog duplo starijeg kolege Damira Kahrimana, obeležile otvaranje prolećnog dela sezone u Prvoj ligi Srbije - 0:0

Dvojica odličnih golmana, sa jedne strane iskusni Damir Kahriman, sa druge golobradi Strahinja Manojlović, bili su direktno odgovorni što se derbi na otvaranju prolećnog dela u Prvoj ligi Srbije, između Javora i Grafičara završio bez pobednika i golova - 0:0.

Mnogo više razloga da žali za bodovima ima domaći tim, koji je diktirao tempo tokom najvećeg dela utakmice i imao više opasnih pokušaja. Ipak, svaki od njih uspeo je da zaustavi sjajni Manojlović, u čijim se intervencijama nijednog trenutka nije videlo da je duplo mlađi od nekadašnjeg golmana Crvene zvezde i reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

Najagilniji u domaćem timu u prvom delu utakmice bili su Oduenji Ugočukvu, Eliomar Silva, Srđan Grabež i Milan Maričić. Milovan Milović je u nastavku utakmice efikasnost pokušao da popravi uvođenjem veterana Objore Odite, ali i Pavla Ivelje i Bojana Jelića, ali rešenja za Manojlovića nije bilo.

Sa druge strane, Grafičar je uglavnom bio usresređen na kontranapade, koje su najčešće predvodili braća Mituljikić i Aleksej Golijanin. Imali su gosti iz Beograda nekoliko solidnih pokušaja, ali je Kahriman takođe svaki put bio na mestu. Izabranici Marka Neđića najviše će žaliti za situacijom iz 62. minuta, kada je sa ivice kaznenog prostora iz slobodnog udarca pod prečku gađao Jovan Mituljikić, ali je Kahriman tu nezgodnu loptu prebacio preko prečke.

Javor je ostao na drugom mestu sa pet bodova manje i utakmicom više od vodeće Inđije, a sutra bi mogla da ga prestigne i Mladost GAT, ukoliko osvoji makar bod na gostovanju u Dobanovcima.

PRVA LIGA – 22. KOLA

Petak

Javor - Grafičar 0:0

Subota

13.00: Budućnost D. - Mladost GAT

13.00: Inđija – Mačva

13.00: Kabel – Timok

13.00: Loznica – Zlatbor Čajetina

13.00: Rad – Bačka

13.00: Radnički S. M. - Žarkovo

Nedelja

13.00: Železničar – IMT



tagovi

Damir KahrimanStrahinja Manojlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara